Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: ezekben a magyar városokban robbanhat be a covid a következő hetekben

koronavirus kimutatasa szennyvizbol

Sok városban emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A kommunális szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban emelkedést mutat. A mintavételi helyek többségén - 15 helyszínen - emelkedő tendencia tapasztalható, míg 7 településen a mért értékek stagnálnak.

Emelkedik a koronavírus koncentrációja a szennyvízben az alábbi városokban:

 1. Szombathely
 2. Zalaegerszeg
 3. Székesfehérvár
 4. Szekszárd
 5. Pécs
 6. Kaposvár
 7. Budapest Észak
 8. Budapest Központ
 9. Budapest agglomeráció
 10. Szolnok
 11. Szeged
 12. Salgótarján
 13. Eger
 14. Miskolc
 15. Nyíregyháza

Csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható. A koncentráció 16 helyszínen a mérsékelt, 6 városban pedig az alacsony tartományba esik. Az NNK felhívta a figyelmet arra, a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket az oltás felvételére kérik. A harmadik, megerősítő oltás felvételét továbbra is javasolják annak, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását, a negyedik oltás pedig elsősorban az időseknek és a kockázati csoportba tartozóknak ajánlott.

Koronavírus: Ausztriában berobbant a covid nyári hulláma - olvasson tovább!

Friss koronavírus adatok Magyarországon

Az elmúlt héten 3042 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 928 125-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 21, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 647-re emelkedett. A gyógyultak száma 1 871 930, az aktív fertőzötteké 9548. Jelenleg 233 covidos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 208-an vannak.

Forrás: MTI