Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus - hamarosan elindul Magyarországon az ötödik hullám

koronavírus, járvány, ötödik hullám, oltás, vakcina, delta, omikron

Ezt mondta a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1-nek. Wikonkál Norbert Miklós arról is beszélt, hogy a karácsonyi ünnepek idejére sem állt meg az oltás.

Wikonkál Norbert Miklós, a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 aktuális hétfő reggeli műsorában megosztotta, hogy az Európában egyre több helyen dominánssá való omikron variáns által relatíve kedvezőbb irányt vett a koronavírus-járvány, hiszen az ugyan sok embert ér majd el, de kevesebbé okoz megbetegedést. Hozzátette: szinte biztos, hogy hamarosan elindul az ötödik hullám, és a cél továbbra is a lapos járványgörbe.

Oltás után omikron fertőzés? Egy oltott így vészelte át a betegséget - olvasson tovább!

A delta esetek egyelőre eltakarják az omikron "arcát"

Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetének matematikusa szerint mivel még mindig sok delta esetünk van, ezek takarásában az omikron terjedését nem lehet "látni". Oroszi Beatrix epidemiológus a magyar járványkilátásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy mivel az omikron már jelen van és terjed az országban, Magyarországon is minden bizonnyal hamarosan észlelni fogjuk az ötödik járványhullám felfutását az omikron variáns terjedése miatt. Vélhetően még azelőtt bekövetkezik a járványügyi fordulat, hogy a negyedik hullám véget ért volna, ahogy ezt egy évvel ezelőtt azt az alfa variáns esetén is láthattuk.

ELTE fizikus: a negyedik hullám veszélyes lesz, az ötödik már gyengébb - kattintson!

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához