Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: hétfőtől nem kell maszkot viselni a BKK járatain

koronavírus, maszkviselés, covid, BKK

Hétfőtől nem kell a budapesti tömegközlekedési eszközökön, megállókban, pályaudvarokon maszkot viselni.

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban nem kell maszkot hordani március 7-étől, hétfőtől Budapesten a közösségi közlekedésben - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón jelentette be, hogy a koronavírus-járvány mérséklődése miatt a kormány feloldja a járványügyi korlátozások döntő többségét. A maszkviselésről szóló kormányrendelet még nem jelent meg, ám a csütörtöki bejelentés értelmében március 7-én, hétfőtől nem kötelező maszkot hordani a közösségi közlekedésben, illetve a megállóhelyeken, állomásokon és pályaudvarokon.

"Aki azonban szeretné, továbbra is hordhatja a szájat és orrot eltakaró maszkot, hogy védje az egészségét" - fogalmazott a BKK.

Március 7-től megszűnik a kötelező maszkviselés Magyarországon - olvasson tovább!

A kötelező maszkviselést a súlyosbodó járványhelyzet miatt rendelték el tavaly november 1-jétől a közösségi közlekedésben. A cég szerint ennek és a rendszeres fertőtlenítésnek köszönhető, hogy a közösségi közlekedés biztonságos maradt. A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk a covid elleni küzdelem egyik hatékony eszköze.

Forrás: MTI