Koronavírus: jelentős károsodást okozhat az agyban, májban, szívben, vesében

#koronavírus #covid #koronavírus szövődményei #elhúzódó covid
2020.12.18.

Azon Covid-19 betegek, akiket kórházban ápolnak, nagyobb arányban haláloznak el, mint azok, akik influenza miatt kerültek kórházba.

Egy új, amerikai szövetségi adatokat feldolgozó tanulmány szerint a kórházban ápolt, koronavírusban szenvedő betegek esetében többször volt szükség a lélegzés támogatására, intenzív osztályon való ápolásra, hosszabb kórházi kezelésre és csaknem ötször nagyobb volt az elhalálozás kockázata, mint az influenzával ápoltak esetében. - írja az Index

A kutatásban 2020. február 1. és június 17. közötti covidos, valamint 2017. január 1. és 2019. december 31. között influenza miatt kórházi ápolásra szoruló, átlagosan 69 éves beteg adatait elemezték.

Ez is érdekelheti:

A Covid–19-ben szenvedőknél megemelkedett a cukorbetegségek, a vesekárosodás és a súlyos szkeptikus sokk kialakulásának a kockázata. Ziyad Al-Aly, a Washingtoni Orvosi Egyetem, a kutatás vezetője elmondta:

Hívhatjuk a koronavírust légúti vírusnak, de ha megnézzük a hozzá kapcsolódó klinikai következményeket, jelentős károsodást okozhat az agyban, a májban, a szívben, a vesében és a véralvadási rendszerekben. Ez egy pusztító vírus.

Forrás: EgészségKalauz