Ezeket látta már?

Koronavírus: Müller Cecília bejelentette, hol lehet az oltásra jelentkezni

muller cecilia koronavirus oltás

Egy kormányzati weboldalon lehet majd a koronavírus elleni oltásra szóló igényeket jelezni.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs december 1-i online sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a lakossági igények jelzésére hamarosan elindul a vakcinainfo.gov.hu honlap. (A webhely egyelőre nem elérhető.)

Hozzátette, hogy egyelőre nincs oltásra alkalmas, koronavírus elleni vakcina Magyarországon, de a lakossági igényfelmérés információkkal szolgál az oltóhelyek pontos megtervezéséhez. "Sokféle forgatókönyvünk van attól is függően, milyen típusú vakcina érkezik az országba" - hangoztatta.

Ők kapják meg elsőként az oltást

Kijelentette: ha az oltóanyag korlátozott számban áll rendelkezésre, sorrendet állítanak fel: első körben az egészségügyi ellátórendszerben dolgozókat, a védekezés első vonalának résztvevőit, utána a krónikus betegeket oltják be.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa a közmédiának úgy nyilatkozott, hogy a vakcina önkéntes és ingyenes lesz. Emellett hozzátettel: a koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani.

Olvasson tovább!

Ezek a koronavírus okozta tüdőgyulladás tünetei

Koronavírus: mit tud a TOP3 vakcina?

Így néz ki a covid lábujj

Forrás: Koronavirus.gov.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához