Ezeket látta már?

Koronavírus oltás után mennyi az esélye, hogy másokat megfertőzünk?

oltás után fertőzés, covid oltás mellékhatása, koronavírus

Megfertőzhet egy Covid ellen oltott ember egy nem oltottat? Itt a válasz!

Egy igenlő válasz azt jelentené, hogy a vírussal szembeni harcban sokkal-sokkal rögösebb út áll előttünk. Ám a válasz valószínűleg a nem - derült ki Kemenesi Gábor szerdai vakcinahíradós YouTube-videójából.

A pécsi egyetem virológusa egy izraeli tanulmányról beszélt, amiből az derül ki, hogy milyen hatással van a társadalom többi csoportjára – és főként a fiatalokra – a 19–50 év közöttiek átoltottsága. Az eredmények azt mutatják, hogy az oltottság mértékével fordítottan arányosan csökkent a halálozások száma, vagyis ebből azt a következtetést vonták le, hogy a koronavírus oltások jelentős gátat szabhatnak a koronavírus továbbadásának is.

Ez is érdekelheti:

Egy másik tanulmányt is említett Kemenesi: az USA-ban a Pfizer és Moderna vakcinákkal oltottakat vizsgálták, hogy kiderítsék a tünetmentes fertőződés kockázatát. Az amerikaiak azt találták, hogy az első oltást után 14 nappal a beoltottak 80 százaléka védett lett a tünetmentes fertőzéssel szemben is, a 2. dózis után pedig már a 90 százalékuk szerzett ugyanilyen védettséget.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához