Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: Pekingben negatív teszttel lehet tömegközlekedni

koronavírus, ba2, Kína, covid

Pekingben egyre szigorúbbak a járványügyi előírások.

A munka ünnepe hagyományosan a tömeges utazások időszaka Kínában, idén azonban visszafogott az ünnepi hangulat, mivel a kormány megerősítette zéró-covid politikáját. Peking bezárta az Universal Studios parkot, és az éttermeket is az 5 napos ünnep idejére. Ezen kívül csak azok léphetnek be nyilvános helyekre, akik fel tudnak mutatni egy friss, negatív koronavírus-tesztet - írja az Euronews.

Ezen kívül több helyi önkormányzat is elrendelte, hogy az emberek csak akkor hagyhatják el otthonaikat, ha az feltétlenül szükséges. Azok, akik pedig olyan területekről érkeznek, ahol sok a fertőzött, karanténba kerülnek.

A pekingi hatóságok eközben tömegesen tesztelik a lakosságot. Az eredmények függvényében feltehetően sok lakóközösség kerül vesztegzár alá. A pekingiek emiatt már a múlt héten elkezdtek felhalmozni a tartósélelmiszereket, hogy nehogy úgy járjanak, mint a sanghajiak.

Az ünnep után a diákok és a munkavállalók akkor mehetnek vissza az iskolába, és munkahelyekre, ha felmutatnak egy 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet. Május 5-étől pedig negatív teszttel majd használni tömegközlekedési eszközöket, illetve negatív teszt kell ahhoz is, hogy valaki beléphessen majd bármilyen nyilvános helyre.

Gyerekek májgyulladása: köze lehet a koronavírushoz? Olvasson tovább!

Peking vasárnap 59 helyi fertőzést jelentett, ami a legmagasabb napi esetszám a járvány jelenlegi hullámában. A kínai város április 20 óta több mint 300 megbetegedést hozott nyilvánosságra.

Forrás: Euronews