Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: pozitív lett a magyar korcsolyázó tesztje, mégis edzhet

liu shaoang, koronavírus, teszt, olimpia, pozitív

Pozitív lett a pekingi téli olimpiára készülő Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje. A sportolónak nincsenek tünetei.

A magyar szövetség hétfői közleménye szerint a koronavírusos Liu Shaoang tünetmentes, terhelhető, állandó felügyelet mellett készül tovább az olimpiára. Az ötkarikás csapat mellett működő egészségügyi stáb a nemzetközi protokoll szerint tevékenykedik, az induláshoz öt egymást követő napon át negatív teszteredményre lesz szükség. A rövidpályás gyorskorcsolyázók arra készülnek, hogy ez a feltétel teljesül, így az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző a csapat után utazhat majd a kínai fővárosba.

Liu Shaoang - aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak - mind a három egyéni számban - 500, 1000, 1500 méteren -, valamint a Pekingben címvédőként rajthoz álló férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt. A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.

Antigén gyorsteszt: mekkora eséllyel mutatja ki az omikront?- olvasson tovább!

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere elmondta, fontos, hogy Liu Shaoang tud edzeni. "Most az eddiginél is jobban jár az agyam, kattognak a relék. Az összes létező protokollt elméletben és gyakorlatban is használjuk, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a sztoriból. Fontos, hogy Adót megvizsgálták, ez alapján nincs ok, hogy ne eddzen, és az is lényeges, hogy jégen is tud edzeni. Öt negatív tesztre lesz szüksége, hogy utánunk jöjjön, az viszont biztos, hogy szerdán nem tud velünk repülni Pekingbe" - nyilatkozott Bánhidi.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához