Koronavírus: Siófokon egy kórházi dolgozó és egy beteg tesztje is pozitív lett

#koronavírus #Covid-19 #Siófok #Balaton
2020.08.06.

Szerdától látogatási tilalom lépett érvénybe a siófoki kórház valamennyi osztályán, 2 koronavírus teszt is pozitív lett.

Szerdán, a késő esti órákban derült ki, hogy a Siófoki Kórház Belgyógyászati Osztályán egy idős beteg - enyhe tünetekkel - és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett - írja a Sonline.hu A beteget átszállíttatták a kaposvári kórház Infektológiai Osztályra, a dolgozót pedig haza küldték, a kontkatkutatást pedig elkezdték.

A Sonline információi szerint nemcsak a kórházban, hanem a siófoki önkormányzat által fenntartott Gondozási Központjában is látogatási tilalmat rendeltek el csütörtökön. A hivatalos közlés szerint: óvintézkedésként hozták meg a korlátozást, a tisztiorvosi szolgálattal egyetértésben.

A siófoki kórház közleményben az alábbiakat közölte:

Tisztelt Betegeink, Tisztelt Hozzátartozók!

Tegnap a késő esti órákban derült ki, hogy Intézményünk Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. Az időskorú betegünket átszállíttattuk a Kaposvári Infektológiai Osztályra, dolgozónkat pedig otthonába küldtük, továbbá elkezdtük a kontaktkutatást. Az ilyenkor kötelező hivatali értesítések megtörténtek.

Dr. Inczeffy István

főigazgató

Forrás: Sonline

Forrás: sonline.hu