Koronavírus: továbbra is kötelező oktatást tartani abban a gimnáziumban, ahová a koronavírussal fertőzött nő fia jár

#koronavírus #Magyarország #budapest #koronavírus teszt
2020.03.13.

Az iskolának ma meg kell tartania a tanítást, senkinek sem adhatnak felmentést, az érintett osztály tanulóinak, és a fertőzött nő fiának sem.

Nem tudták mit tegyenek azok a szülők, akiknek gyereke abba az iskolába jár, ahová a koronavírussal fertőzött nő fia. A 17-18 éves gyerekeik ugyanis csütörtök délelőtt hazamentek az iskolából, mert az egyik osztálytársuk angolórán, a tanítás közepén megtudta, hogy az édesanyja koronavírusos. A család azonnal jelezte a szomorú fejleményt az iskolának, de senkinek sem állt módjában intézkedni. Hivatalos részről nem történt semmi. - írja a 444.hu

A koronavírussal fertőzött nő férje, gyerekei, az érintett osztály és a tanárok szerettek volna koronavírus-tesztet elvégeztetni, de a Szent László kórház azzal a válasszal utasította el őket, hogy amíg nincsenek tüneteik, tesztet sem végeznek rajtuk. Mindemellett a házi karantént sem javasolták nekik. A hivatalos szerveknek az az elvárása, hogy mindent pontosan így folytasson tovább, együtt a többiekkel.

A 444.hu beszámolója szerint sem a tanárok, sem a szülők nem mondhatják el, melyik iskoláról és melyik családról van szó. Az osztálytársak a család őszintesége miatt szerezhettek tudomást arról, mi történt, így a diákok csütörtökön, a tanítás közepén hazamentek - gyalog, hogy ne fertőzzenek a BKK járatain.

Az iskola saját hatáskörben annyit tudott tenni, hogy rendkívüli takarítást rendeltek el.

Forrás: 444.hu

Forrás: EgészségKalauz