Koronavírus: veszélyesek-e a csomagolás nélküli élelmiszerek?

#koronavírus #fertőzés #élelmiszer #Covid-19
2020.03.21.

Mi a helyzet azokkal az élelmiszerekkel, amiket nem lehet fertőtleníteni, mint például a pékárut zöldséget, gyümölcsöket? Müller Cecília a mai sajtótájékoztatón válaszolt.

A Blikk.hu küldte el a fent említett kérdést a mai koronavírussal kapcsolatos online sajtótájékoztatóra, amire az országos tisztifőorvos azt a választ adta, miszerint nem kell fertőtleníteni a csomagolás nélküli termékeket, helyette meg kell előzni azt, hogy a vásárlók és az eladók összetapogassák az árut.

Lapunk mindezt végiggondolta a gyakorlatban, és a következőkre jutottunk:

ha el tudjuk azt képzelni, hogy egy boltban maximálisan mindig, minden másodpercben steril, tiszta kesztyűs kezek nyúlnak a pékárukhoz - és közben nem fogja meg senki a kilincset, a telefonját, vagy bármit, amin vírus lehet -, és soha senki egyetlen egyszer sem szegi meg a szabályokat a nagy hajtásban, akkor teljesen nyugodtan vehetünk pékárut. Tegyük hozzá, ez ugyanúgy érvényes az előre csomagolt kenyerek esetében is. Minden más esetben a fenti válasz alapján nem tanácsos venni.

Forrás: EgészségKalauz