Mozgáskorlátozott? Így működik otthonról a konzultáció

#telemedicina #maganegeszsegugy #magánegészségügyi szektor #orvos
2020.04.22.

A pácienseknek már lehetőségük van otthonukban is szakorvosi konzultációra.

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Magyarország legnagyobb mozgásszervi praxisközössége, mely 52 szakorvossal, 10 gyógytornász fizioterapeutával várja a gyógyulni vágyókat. A járványveszélyben kialakult óvintézkedések miatt a mozgásszervi betegségek ellátása minden területen lecsökkent, nehezen érhetőek el a szakorvosok és a terapeuták.

A rendelőik praxisközössége vállalja a normál megszokott ellátás visszatértéig a páciensek orvosi tanácsokkal való gondozását: szakorvosaik ortopédia, reumatológia, kézsebészet, és neurológia területén elérhetőek interneten keresztül is. Ingyenes orvosi tanácsadást adnak e-mailen és a közösségi médián keresztül.

Mi történik, ha az embernek akut panasza van?

Hova fordulhat segítségért, tanácsért a páciens, ha a fizikai orvosi vizsgálatot nem tudja vagy nem szívesen vállalja? Dr. Moravcsik Bence Balázs orvosigazgató az orvosok, munkatársak és páciensek egészségi állapotának megóvását előtérbe helyezve, a kellő óvintézkedések bevezetése mellett, elérhetővé tette online videó konzultáció keretein belül az ortopédiai, reumatológiai, kézsebészeti, neurológiai szakrendelést és már a gyógytornát is.

A betegek így azonnali, szakszerű tanácsot kapnak megbízható forrásból, az online platformon jelenlévő orvosoknak, terapeutáknak pedig versenyképes jövedelmet biztosítanak a rendelők az új eljáráson keresztül. Vannak olyan vizsgálatok, ahol nagyon fontos a személyes jelenlét, így a rendelők limitált fővel, maximális higiéniával, az óvintézkedéseket betartva fogad akut panaszokkal betegeket, illetve gyerekeket, akiknek halaszthatatlan a gyermekortopédiai vagy csecsemő csípőszűrő vizsgálata.

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő orvosigazgatója 2 évvel ezelőtt felismerte az online videó konzultáció szükségességét, így nem új eljárásról beszélünk. A szolgáltatás úgy működik, mint egy vizit vagy konzultáció a magánegészségügyi rendszerben. Elsősorban a külföldön élő magyarokat szólították meg, de a kialakult járványhelyzet és a kijárási korlátozások miatt itthon is igényt tartanak rá betegeik.

A magánegészségügy rohamos fejlődésével és a digitalizáció adta lehetőségekkel élve az elmúlt két évben sokan használták ki az online rendelés adta lehetőségeket, de a napokban megtöbbszöröződött azon páciensek száma, akik otthonukban vennék igénybe orvosaik szakértelmét, ebből láthatjuk, hogy a szolgáltatásra Magyarországon is nagy szükség van.

Forrás: EgészségKalauz