Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Negyedik oltás: az izraeli tapasztalatok alapján 4 havonta kellene újraoltani

iIzrael, negyedik oltás, vakcina, koronavírus, delta variáns, omikron

Habár az nem cél, hogy négyhavonta oltsanak, de az izraeli tapasztalatok egyelőre azt mutatják, hogy erre lenne szükség. A vizsgálatok még tartanak.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt az izraeli helyzetről, ahol már a negyedik oltásokat is elkezdték beadni. Az omikronon ott sem tudnak felülkerekedni másként.

"Az izraeli negyedik oltás klinikai vizsgálatának vezetője, Gili Regev-Yochay professzor óvatosan nyilatkozott a negyedik oltás szélesebb körű bevezetéséről. Ennek eldöntéséhez szerinte több tapasztalat és idő kell, mert a hatására eddig megfigyelt ötszörös ellenanyagszint emelkedés nem túl magas.

A 60 év felettiek és a fokozott kockázatúak negyedik oltását helyesnek tartja, de az eddig megfigyelt viszonylag alacsony ellenanyagszint emelkedés arra utalhatna, hogy kb. négy havonta kellene újraoltani, ami nem cél.

Izraelben már több, mint negyed millió 60 év feletti ember, legyengült immunrendszerű beteg és egészségyügyi dolgozó kapta meg a negyedik oltást. Ezután derülhet ki a gyakorlatban, hogy mekkora ennek a védőhatása."

Olvasson tovább! Ötödik hullám: ez az omikron legnagyobb veszélye, ami egész Magyarországot megviselheti

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához