Ezeket látta már?

Utazás Németországba: nincs korlátozás, kivéve, ha repülőn érkezünk

németország utazási szabályok, oltás, repülő, teszt

A német hatóságok 2021. május 30. 00:00 órától megszüntették Magyarország rizikóterületi besorolását. Ennek eredményeképp, egy kivételével, megszűnnek a Magyarországról Németországba beutazó személyek számára a német beutazási korlátozások (pl. előzetes regisztráció és karantén kötelezettsége).

Egyedüli kivétel a repülőgépen történő beutazás, ebben az esetben továbbra is fennáll az előre meghatározott három igazolás valamelyikének bemutatási kötelezettsége a repülőgépre történő felszállás előtt.

Valamennyi Németországba légi úton utazó személynek (a tranzitálási szándékkal utazóknak is) a beutazást megelőzően, a légitársaság részére az utazás megkezdése előtt be kell mutatnia egyet az alábbi igazolások közül:

  • A beutazás időpontjában 48 óránál nem régebbi in-vitro antigénteszt (tehát öntesztet nem fogadnak el), vagy 72 óránál nem régebbi, nukleinsav kimutatásán alapuló teszt (PCR, LAMP, TMA). Bővebb információt az elfogadott tesztekről itt talál: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html
  • Igazolás oltottsági védelemről. Oltottsági védelemmel az a személy rendelkezik, akit a német PEI intézet által jóváhagyott oltóanyagok (jelenleg: Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) valamelyikéből az előírások szerinti mennyiségű dózissal (akár ugyanazon vakcinával, akár többféle vakcina kombinációjával) beoltottak és az utolsó dózis beoltását követően eltelt legalább 14 nap. Emellett az is beoltottnak számít, aki átesett a betegségen és egyszer beoltották a fent említett oltóanyagok valamelyikével. A Németországban engedélyezett oltóanyagok felsorolása megtalálható itt: https://www.pei.de/DE/arzneimittel/impfstoffe/covid-19/covid-19-node.html;jsessionid=612784A4529661CA110AB1EB4E315B86.intranet222 
  • Igazolás arról, hogy a beutazó felgyógyult a betegségből. A betegségből történt felgyógyulást egy 28 napnál régebbi, de hat hónapnál nem régebbi pozitív PCR-teszttel lehet igazolni.

A fentebb felsorolt igazolás lehet papíralapon, vagy digitálisan kiállított német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelvű dokumentum.

A szabályok nem vonatkoznak a hivatásos személy-, teher- és árufuvarozókra, valamint a légi személyzetre. Nem kell tesztet, vagy más igazolást bemutatnia annak a személynek, aki Schengen-területen kívülről érkezve Schengen-területen kívülre utazik tovább, tehát nem hagyja el az adott repülőtér nemzetközi tranzitzónáját.

A Németországba való utazás szabályairól itt olvashat bővebben.

Ez is érdekelheti:

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához