Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

NNK: ebben a négy magyar városban megugorhat a covid fertőzöttek száma

szennyvízminták, koronavírus-koncentráció, koronavírus, oltás

Négy magyar városban emelkedik a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben.

A vizsgált települések többségénél stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A 29. héten a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag koncentrációja országos átlagban stagnál.

A tendencia a vizsgált települések többségénél stagnáló, emelkedés négy városban - Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden és Szombathelyen - tapasztalható, míg a budapesti agglomeráció településeinek - Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta - mintájában csökkenés mérhető - tették hozzá. Az NNK közlése szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 18 mintavételi hely esetében a mérsékelt, míg négy mintavételi helyen - Nyíregyházán, Tatabányán, Pécsen és Békéscsabán - az úgynevezett emelkedett kategóriába esik.

Milyen tüneteknél gyanakodjunk koronavírusra?

Az új típusú omikron vírusok változatos tüneteket okozhatnak, de a láz és a légszomj már kevésbé jellemző, mint a korábbiakban. A német szakemberek arról számoltak be, hogy a betegeknél (fiataloknál is!) extrém mértékű fáradékonyság tapasztalható, gyakran izom- és egyéb fájdalmakkal együtt. Meglepő, de mintha újra gyakoribbá válna a szaglás- és ízlelésvesztés, ami szintén a pandémia kezdetén volt tipikus tünet.

Olvasta már?

Forrás: MTI