Ezeket látta már?

No vakcina, no party - ezt üzente a tiniknek az államtitkár

vakcina, oltás, clooney, 16-18 évesek oltása, pfizer, maruzsa

Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár a 16-18 éves korosztálynak üzent - a George Cloney egykori reklámszpotjából vett szófordulattal.

Az üzenet pedig így hangzott:

„Ne feledjétek: no vakcina, no party!”

Ezzel arra igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy akik még nem tették meg, regisztráljanak péntek 0:00-ig az oltásra. A kamaszok Pfizert fognak kapni. Hozzátette, hogy a ballagásokat május 25. után lehet majd bepótolni. Kirándulni is mehetnek a diákok, de több naposra csak úgy, ha nem alszanak ott.

Emlékeztetőül: ma éjfélig lehet a 16-18 éveseknek regisztrálni az oltásra, erről bővebben itt írtunk --> 16-18 évesek oltása: így kell regisztrálni és az oltásra menni

A 16-18 éves korosztály oltása május 10-én fog elindulni, ezért már megkezdődött a regisztráció a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az ő oltásuk a Pfizer-vakcinával fog történni - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

A 16 és 17 évesek esetében az érvényes regisztráció esetén az oltás időpontjára szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük.

Felhívják a szülők figyelmét, hogy a 16. életévet még be nem töltött gyermekek regisztrációja továbbra sem érvényes, ahogy az az adatvédelmi tájékoztatóban is szerepel: https://vakcinainfo.gov.hu/adatkezelesi-tajekoztato. A 16 év alattiak oltása ugyanis még nem engedélyezett.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához