Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Omikron: feleannyira se juttat kórházba, mint a delta

omikron, omicron, variáns, mutánscovid-törzs, koronavírus

Egy új tanulmány szerint az omikron fertőzés esetén a kórházi kezelések kockázata kevesebb a delta variánshoz képest.

Egy amerikai tanulmány azt mutatja, hogy az omikronnal fertőzött embereknek felére esett, azaz 53 százalékkal alacsonyabb a kórházi kezelés kockázata, mint a deltával fertőzötteknek. Ugyanakkor az intenzív terápia elérésének kockázata 74 százalékra csökkent. Az elemzést az amerikai kutatók csapata végezte, körülbelül 70 000 embert teszteltek pozitívan a koronavírussal.

A tanulmányban nyomon követett több mint 52 000 omikronnal fertőzött ember közül egyiknek sem volt szüksége mesterséges légzőkészülékre. Ezenkívül a kórházi kezelések időtartama az omicron esetében 1,5 nap, a delta fertőzés esetén pedig csaknem 5 nap volt, az AFP jelentése szerint.

A vakcina védelme továbbra is jelentős a betegség súlyos formáival szemben

Az eredményeket más országok is megerősítették, mint például Nagy- Britannia vagy Dél- Afrika. Az amerikai tanulmány “figyelembe vette a fontos paramétereket, mint például az életkor, a nem, a korábbi fertőzések, SARS-COV-2, vakcinális állapot és társbetegségek"- mondta a CDC igazgatója, Rochelle Walensky, amely ezt a tanulmányt egy sajtótájékoztatón idézi.

Omikronnal is lehet kórházba kerülni? 3 fontos kérdés és válasz

Az eredmények azt mutatják, hogy az omikron változat lényegében “kevésbé súlyos”, mint a delta variáns, sőt még akkor is, ha a tanulmány alacsonyabb hatékonyságot talált az omikron fertőzések elleni vakcinákban, megjegyezték, hogy a védelem továbbra is jelentős a betegség súlyos formáival szemben,- írja az AFP által írt forrás. Rochelle Walensky azonban rámutatott, hogy az omicron változat bár kevésbé veszélyes, azonban nagyon magas fertőzőképessége automatikusan nagyszámú kórházi ápoláshoz vezet.

Az Egyesült Államok átlagosan 750 000 új fertőzéses esetet és napi 1500 halálesetet tapasztal. Az amerikai kórházakban most már több mint 150 000 fertőzött van a SARS-COV-2 betegséggel.

Forrás: digi24.ro
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához