Orbán Viktor: húsvét után nyitnak az éttermek, a boltok és a fodrászatok

#koronavírus #Covid-19 #nyitás #Magyarország
2021.04.02.

A miniszterelnök péntek reggel jelentette be: húsvét után nyit a szolgáltató szektor.

A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában beszélt Orbán Viktor, hogy mivel az oltakozás megfelelő ütemben halad, ezért Magyarország nyithat. Elmondta, hogy húsvét után 1-2 nappal elérhetjük a 2,5 millió beoltottat, így az előre rögzített módon kinyithatnak a boltok és a szolgáltatószektor, valamint életbe fog lépni a négyzetméter alapú korlátozás.

Hozzátette, hogy téved az, aki azt gondolja, meg lehet állítani a brit mutánst a zárással - csak lassítani lehet, de megállítani nem, ami az első két hullámban működött, az most, az új variáns esetében már nem.

Elmondta, hogy jövő hét péntekre minden regisztrált 65 év felettit beolthatnak, és mivel Magyarországon és eljöhet az a pont, amikor több lesz a rendelkezésre álló vakcina, mint ahány fő oltásért regisztrált, megvizsgálják, hogyan lehet majd oltani a 16-18 éveseket, és 3,5 milliós átoltottságnál (amit április végére datál) azt is átgondolják, milyen kedvezményeket kapjanak az oltottak. Ezzel is motiválva azokat, akik még nem oltották be magukat.

Ez is érdekelheti:

Forrás: EgészségKalauz