Ráoltattam a covid utáni antitestekre, és ez történt! Vakcinainfó - Az orvos válaszol

covid, antitest, oltás, koronavírus, vakcinainfó, orvos válaszol

Mi van, ha korábbi covid fertőzésből még van ellenanyagom, és ráoltatok? Sokat őrlődtem emiatt a harmadik oltás előtt, végül rászántam magam - most ennek a tanulságát osztanám meg másokkal is.

Kedves Orvosok! Nagyon szépen köszönöm, a szépen felépített és minden általános kérdésre megválaszolt GY.I.K-et, ami nem kis munkájukat vehette igénybe.

A harmadik oltásom előtt kb. 5x elolvastam, hogy magas antitest szintre rá lehet-e oltatni. (Persze, azt is tudom, hogy tök feleslegesen csináltattam meg.) Nagyon féltem a harmadik oltástól, mert az első kettővel nagyon megszenvedtem. Akkor az összes felsorolt oltási mellékhatás megjelent rajtam. November végén pedig a covidon is átestem, azért is csináltattam meg az antitest vizsgálatot.

Szóval tegnap elmentem oltásra, annak ellenére, hogy féltem és nagyon magas volt az antitestem is, ráadásul küzdök még a posztcovidos tüneteimmel is. Pfizert kaptam. Jelentem semmi bajom nincs, azt leszámítva, hogy fáj a karom és a hónom alja, de az is teljesen tűrhetően, csak egy kis jégzselével hűsítem néha.

Ami nekem öröm volt, hogy végig aludtam egyhuzamban 10 órahosszát, nagyon rám fért már, mert covid óta nagyon rosszul alszom.

Nem kaptam citokin vihart sem, nem történt semmi komoly bajom, semmi olyan, ami az interneten terjed azzal kapcsolatban mi történhet az emberrel, ha magas antitest szintre ráoltat.

A kórházi oltóponton rengetegen voltak, de gyorsan és zökkenőmentesen ment minden és az oltó orvos is nagyon kedves volt és minden kérdésemre készséggel válaszolt. Pedig láttam szegénykén, hogy fáradt és már biztosan ezerszer megválaszolta ugyanezeket a kérdéseket. Minden elismerésem az egészségügyi dolgozóknak, köztük természetesen önöknek is!

Szóval, ha valaki még mindig azon gondolkodik, vagy esetleg fél, hogy mi lesz akkor, ha covid után megy oltatni és még van antiteste, az ne hezitáljon, nyugodtan vegye fel a harmadik oltást. Nem történik semmi gond.

Kedves olvasónk! Köszönjük a visszajelzését. Rengetegen keresnek meg minket különféle laboreredményekkel, antitestmérésekkel, melyekből pontos adatokat szeretnének kérni, a védettségük számszerű értékét illetően. Szeretnénk ezúton is jelezni, hogy a lakosság számára elérhető antitest és sejtes immunitás-tesztek önmagukban NEM alkalmasak az oltás utáni védettség igen-nem alapú kimutatására, ez ennél jóval bonyolultabb kérdés.

Az ezzel kapcsolatos további információkat ide kattintva olvashatja el!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol