Ezeket látta már?

Szlávik szerint esély sincs arra, hogy később influenzaszerű lesz a Covid

szlávik jános, koronavírus, maszk, második hullám

A főorvos elmondta, hogy a jelenlegi helyzet alapján mikor lehet vége a pandémiának.

Szlávik János a Mandinernek nyilatkozott, ahol elmondta, hogy az tény, hogy annak ellenére, hogy sokkal többen fertőződnek meg az omikron által, mint az előző mutánsok következtében, a kórházakban nem kell annyi és olyan súlyos beteget ápolni, mint az előző hullámokban.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa elmondta, hogy az omikronnal fertőzöttek között több a tünetmentes, ami egyéni szinten jó, de a koronavírus terjedésének szempontjából követhetetlenné teszi a járvány monitorozását.

Az intenzív osztályokon a főorvos szerint itthon is az oltatlanok vannak többségben, de megjegyezte, hogy olyan is van, aki három oltással került kórházba.

Olvasson tovább! Maszk fertőtlenítése a sütőben? Kipróbálták, ez lett az eredménye!

Szlávik kifejtette, hogy nem tartja valószínűnek azokat az elméleteket, amik arról szólnak, hogy a jövőben a koronavírus influenzaszerű megbetegedéssé szelídülhet. Tovább kiemelte azt is, hogy szerinte a megoldás azokban a vakcinákban rejlik, amik a fertőzés súlyos lefolyásától védenek.

Ha globálisan magas lenne az átoltottság az egész világon, akkor a világjárvány is megszűnhetne. Arra, hogy mikorra lehet vége a Covid okozta pandémiának a következőt mondta:

Legkésőbb 2023-ig látom a végét ennek a dolognak.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához