Szputnyik vakcina: csak júliusra lehet meg a WHO engedélye

#kínai vakcina #sinopharm engedélyezése #WHO #szputnyik
2021.05.04.

A Sinopharm és a Sinovac kínai vakcinát is jóváhagyhatja e hét végéig a WHO - jelentette ki Mariangela Simao, a WHO főigazgató-helyettese a szervezet hétfői sajtótájékoztatóján. Azt is elárulta, hogy az orosz Szputnyik vakcina mikor számíthat engedélyezésre.

Néhány napon belül véglegesítjük a Sinopharm értékelését, de még mindig van néhány hiányzó dokumentáció" - mondta Mariangela Simao és hozzátette: "Május ötödikén kezdjük meg a Sinovac jegyzékbe vételének végső értékelését, így arra számítunk, hogy mindkét kínai oltóanyag engedélyezése a hét végére elkészül."

Kínai vakcina: a WHO nem ajánlja 60 év felettieknek, ezért - kattintson!

Annak ellenére, hogy a két oltóanyagról nincsenek közzétett adatok, valamint borsos az áruk, úgy tűnik, hogy mindkettő teljesítette a WHO minimális 50%-os hatékonysági követelményét - mondta a WHO stratégiai tanácsadó szakértői csoportjának (SAGE) elnöke a múlt hónap végén.

Mi a helyzet a Szputnyik vakcinával?

Az orosz, Szputnyik vakcina WHO jóváhagyását illetően Simao azt mondta, hogy "a Szputnyik, amely látszólag lényegesen erőteljesebb és olcsóbb, mint kínai társai", júniusban vagy júliusban számíthat a WHO végleges döntésére.

"A WHO-nak még mindig nincs meg a teljes dosszié a Szputnik V értékeléséhez" - mondta Simao, megjegyezve, hogy a WHO éppen a Szputnik V jó klinikai gyakorlatának értékelésének közepén tart, és jövő hétfőn kezdi el értékelni a gyártási gyakorlatokat.

„Arra számítunk, hogy amint megvan a teljes dokumentáció, valamint a helyes gyártási gyakorlatoknak és a helyes klinikai gyakorlatnak való megfelelés, az oltást a műszaki szakértői csoport (SAGE) értékelni tudja, és arra számítunk, hogy ez valószínűleg bekövetkezik június végéig vagy esetleg júliusig. ”

Olvassa el ezt is!

Forrás: https://healthpolicy-watch.news/