Friss koronavírus hírek ma

Tovább bonyolódik a hamis PCR-ügy, több edző és vezető is érintett

koronavírus, PCR-teszt, járvány, karantén

Feljelentést tett és fegyelmi eljárást indított a Magyar Teniszszövetség a hamis PCR-tesztek ügyében.

Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke feljelentést tett, míg a szövetség elnöksége a PCR-tesztekkel történt visszaélések gyanúja miatt kezdeményezte a válogatottak koordinátoraként dolgozó Marosi Katalin menesztését, és fegyelmi eljárást indított több edzővel, illetve sportvezetővel és az illetékes orvossal szemben.

Hamis PCR-tesztek - kirúgták a koordinátort

Az MTSZ honlapján megjelent közlemény szerint az elnökség pénteki ülésén az ellenőrző testület által előzetesen lefolytatott vizsgálat után több döntést is hozott. Elsőként a testület felhívta a főtitkárt, mint a munkáltatói jogok gyakorlóját, hogy "azonnali hatállyal szüntesse meg" Marosi Katalin munkaviszonyát. Továbbá kérte a szövetség elnökét, hogy utasítsa a fegyelmi bizottság vezetőjét fegyelmi eljárás lefolytatására "hat szövetségi edzővel, a szövetség főtitkárával, a szövetség sportigazgatójával, valamint az érintett covid tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben". Ehhez kapcsolódóan a sportigazgatót a vizsgálatok lefolytatásáig felfüggesztette.

Az elnökség az ellenőrző testülettől azt is kérte, hogy folytasson le további, "részletekbe menő tényfeltáró vizsgálatot minden világranglista-ponttal rendelkező magyar teniszjátékos vonatkozásában". A szövetség honlapján anonim módon - az elnökség kérésének megfelelően - közzétette a Lázár János elnök által benyújtott büntető feljelentést.

A hamis PCR-teszteket kiállító orvost felfüggesztették

Az MTSZ csütörtökön tudatta, hogy "az elmúlt 48 órában tudomásukra jutott: alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a Covid-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek". Ezért belső vizsgálat indult, egyúttal a szövetség jelezte, hogy mindenben együttműködik a vizsgálatot folytató hatóságokkal, a vizsgálat eredményeiről pedig tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Koronavírus: egy magyar háziorvos mosdókagylóba öntötte a vakcinákat - olvasson tovább!

A Semmelweis Egyetem csütörtökön jelezte, hogy felfüggesztette annak az orvosnak a munkavégzését, aki hamis PCR-teszteket állított ki a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) számára, illetve az MTSZ keretorvosi tevékenységére vonatkozó, úgynevezett "további jogviszony létesítése és fenntartása tárgyában" kiadott engedélyét február 1-jén visszavonta, így az orvos a továbbiakban nem láthatja el ezeket a feladatait sem.

Forrás: MTI