Ezeket látta már?

Fris koronavírus hírek ma

Új vírustörvény született a franciáknál az oltatlanok kizárására

omikron, Macron, vírustörvény, francia, Covid-19, koronavírus

A francia parlament elfogadta azt a törvényt, amely kizárja az oltatlan embereket az éttermekből, sportcsarnokokból és más helyszínekről.

A francia parlament vasárnap elfogadta azt a törvényt, amely kizárja az oltatlan embereket minden étteremből, sportcsarnokból és más helyszínről, hogy megvédjék a kórházakat a rendkívül fertőző omikron variáns által okozott fertőzések rekordszáma közepette.

Az Országgyűlés 215-58 szavazattal fogadta el a törvényt. Emmanuel Macron, a centrista elnök abban reménykedett, hogy a törvényjavaslatot gyorsabban át tudják vinni, de a jobb- és baloldali képviselők ellenállása, valamint a több száz módosító indítvány némileg késleltette.

A francia felnőttek több mint 91%-a már teljesen be van oltva, és néhány kritikus megkérdőjelezi, hogy az „oltási igazolvány” sokat változtat-e a fennálló helyzeten.

Mindeddig Franciaországban Covid-19-igazolványra volt szükség ahhoz, hogy éttermekbe, moziba, múzeumba bejussanak, de oltatlanokat is beengedtek, ha a közelmúltban elvégzett negatív tesztet mutattak fel, vagy bizonyítani tudták, hogy a közelmúltban felépültek a fertőzésből.

Oltási kötelezettség: ennyi bírságra számíthat Ausztriában, aki nem oltat

Az új törvény mér teljes körűen rendelkezik, védőoltást ír elő ezeken a helyszíneken, beleértve a turisztikai helyszíneket, számos vonatot, minden belföldi járatot, és mindenkire vonatkozik, aki 16 év feletti. Kivételt képezhetnek azok, akik nemrégiben gyógyultak fel a Covid-19-ből. A törvény szigorúbb bírságot szab ki a hamis igazolványokért, és lehetővé teszi a személyi igazolvány ellenőrzését a csalás elkerülése érdekében.

A francia intenzív osztályok ágyainak több mint 76%-át vírusos betegek foglalják el, többségük nem oltott, és naponta mintegy 200 vírusos ember hal meg. Sok országhoz hasonlóan Franciaország is az omikron variáns markában van, és az elmúlt héten több mint 2800 pozitív esetet regisztráltak 100 000 emberre vetítve.

Forrás: abcnews
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához