Ezeket látta már?

Virológus:Pfizer nélkül a 4. hullám elkerülhetetlen

pfizer, mellékhatás, második oltás, vakcina

Rusvai Miklós szerint a Pfizer iránt nagy a bizalom, és ha a kormány nem rendel többet, szinte biztos, hogy elkerülhetetlen a koronavírus járvány 4. hulláma.

Gulyás Gergely csütörtökön jelentette be, hogy Magyarország a 2022-es EU-s Pfizer vakcinarendelésekhez nem csatlakozik, ugyanis az országnak van elég tartaléka, ősszel is be tudnak oltani mindenkit, ha szükséges lenne.

Ez a bejelentés meglepte Rusvai Miklóst virológust, ugyanis úgy látja, ez az egyetlen olyan oltóanyag, ami iránt nagy a bizalom, és ha nem lesz elegendő mennyiség, akkor az országban a megfelelő arányú átoltottság sem lesz meg. A 6 milliós oltottat ugyan elérhetjük, de ez kevés a 4. hullám megelőzéséhez.

Rusvai a Spirit Fm Aktuál műsorában mondta el, hogy ha ez bekövetkezik, a 4. hullámmal is számolunk kell. Éppen ezért azt látja megoldásnak, ha akár önköltséges alapon is, de meglenne a lehetősége a magyaroknak arra, hogy Pfizerrel oltakozzanak.

Ősszel, a légzőszervi megbetegedések időszakában különösen könnyen megfertőződhetünk a koronavírussal, ha nem vagyunk beoltva. A nyájimmunitáshoz pedig minimum 7 millió fő immunizációjára van szükség - persze, ez akár történhet természetes úton is, azaz betegség útján.

Ruzsvai szerint körülbelül 2 hét múlva várható a jelenlegi, 3. hullám lecsengése, és abban bízik, hogy nyáron a 12-16 éveseket is beoltják, és az őszi iskolakezdésre már védettek lesznek.

Ez is érdekelheti:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához