Virtuális valósággal a helyes kézhigiéniáért: ez a “Munkában is biztonságban” program

Tork WHHD Day 2020 “Munkában is biztonságban”

A kézhigiénia világnapjának alkalmából a higiénia termékeket gyártó Tork egy online platformot indít, hogy ezzel támogassa a koronavírus elleni harc frontvonalában küzdő egészségügyi dolgozókat.

A helyes kézhigiénia fontosabb, mint hinnénk

„A Munkában is biztonságban: COVID- 19 Egészségügyi eszközcsomag”-ot azzal a céllal hozták létre, hogy támogassa a frontvonalon dolgozókat, így például az egészségügyi szakembereket, takarító személyzetet és az egészségügyben dolgozó szolgáltatókat. A letölthető csomag kutatási anyagokat, egy VR applikációt és szakmai tanácsokat, útmutatókat tartalmaz a hatékonyabb kézhigiénia, felületi higiénia terén és segítséget nyújt többek között a professzionális fertőtlenítőadagolók helyes használatához.

Az Egészségügyi Világszervezet 2020-at a nővérek és a szülésznők évévé nyilvánította. Ebben az évben a modern ápolás egyik alapítója, Florence Nightingale születésének 200. évfordulóját is ünnepeljük, aki a hadikórházakban bevezette a rendszeres kézmosást a fertőzések visszaszorítására. Ez az intézkedés azóta is kulcsfontosságú eleme maradt a vírusok, kórokozók elleni védekezésnek. A helyes kézhigiénés technikák alkalmazása fontos alapköve a vírusok eltávolításának, így az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy megelőzzük az olyan fertőzések terjedését, mint amilyen például a koronavírus is.

„A WHO szerint a megfelelő kézhigiénia kulcsfontosságú az egészségügyi szakemberek számára a betegségek és fertőzések terjedésének megakadályozásában, azaz a megfelelő kézhigiénia valóban hatékony eszköz. A „Munkában is biztonságban” egészségügyi eszközcsomagot annak érdekében fejlesztettük ki, hogy elismerésünket fejezzük ki és támogassuk az egészségügyben dolgozó szakembereket ebben a kihívásokkal teli időszakban” – mondta el Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divízió kereskedelmi igazgatója.

Virtuális valósággal a helyes kézhigiéniáért

Az egészségügyi szakemberek körében végzett átfogó nemzetközi tanulmány szerint az egészségügyi dolgozók egyik leggyakoribb panasza a kézhigiénés képzéssel kapcsolatban az, hogy az túl elméleti. Éppen ezért a gyakorlati tudásra fókuszálva fejlesztette ki a vállalat a Tork VR Clean Hands mobilalkalmazást, amely munkahelyi szituációkat imitálva segíti a megfelelő kézhigiénia elsajátítását. Az ingyenes alkalmazás használatával kapcsolatos tudnivalók a cég weboldalán is megtalálhatóak.

A Munkában is biztonságban: Covid 19 Egészségügyi eszközcsomagot angol nyelven a https://www.tork.co.uk/torkcampaigns/corona-virus tudják letölteni, a magyar változat a https://www.tork.hu/munkabanisbiztonsagban oldalon lesz elérhető a jövő hét elejétől.

Forrás: Essity