Ezeket látta már?

Jól akarsz kinézni? Fehéríttesd a fogaid!

Vakító fogsort mindenkinek! Egykor még ritkaság számba mentek a vakító fehér fogsorok, ma azonban számtalan fehérítő gél, tapasz vagy fogra helyezhető fehérítő "híd" sorakozik a boltok polcain, így bárki számára elérhetőek a makulátlan színű fogak.

Míg a tapaszt és a hidat hosszú ideig a fogsoron kell tartani, a fehérítő fogkrémeket csak be kell dörzsölni, és hatóanyaguk révén segítenek eltávolítania fogak felületéről a kávé, cigaretta, vörösbor, üdítőitalok és különféle ételek okozta foltokat.

Jól akarsz kinézni? Fehéríttesd a fogaid!

A Procter & Gamble nemrég két új termékkel állt elő, melyek hidratált szilícium-dioxidot tartalmaznak, illetve az egyik változat emellett még nátrium-hexametafoszfátot is, ami fellazítja a foltokat és így megkönnyíti a dörzsölő anyag munkáját. Ezeket a fogkrémeket minden étkezés után, de legalább naponta kétszer érdemes alkalmazni a látványos eredmény érdekében.

A Johnson & Johnson cég is a fehérítés ígéretére alapozta új fogkrémmárkáit, melyek szintén tartalmaznak hidratált szilícium-dioxidot, illetve egyik termékük még karbamid-peroxidot is.

Dr. Vincent Mayher fogorvos arról számolt be, hogy a híddal és a tapasszal ellentétben a fogkrémek csak a fog felszínén fejtik ki hatásukat, a bennük található fehérítőanyag pedig hamar lemosódik. Ennek ellenére érdemes használni ezeket a termékeket, főleg fogfehérítő kezelések után, mivel meggátolják, hogy a fogak újra besárguljanak.

A Journal of Clinical Dentistry című folyóiratban megjelent tanulmányban 26 különböző fehérítő fogkrém hatását vizsgálták tehenek fogzománcán, és – amint arról Bruce Schemehorn, a tanulmány szerzője beszámolt - összességében arra derült fény, hogy minél hatékonyabb egy fogkrém fehérítő hatása, annál jobban károsítja a zománcot. Az ideális fogkrém azonban egyszerre gyengéd a zománchoz és hatékony a foltokkal szemben, de Schemehorn úgy nyilatkozott, harmincévnyi kutatómunkája során ilyen termékkel még nem találkozott.

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához