Mindenki ezt nézi most!

Bátorságpróba - könyv leukémiás gyerekeknek

2014.03.28. Módosítva: 2015.11.04.

Az Őrzők Alapítvány gondozásában megjelent Bátorságpróba című daganatos és leukémiás gyermekeknek szóló tájékoztató mesekönyv március 26-tól ingyenesen elektronikus formában, mindenki számára hozzáférhető az Őrzők Alapítvány honlapján, a ww.orzokalapitvany.org-on. A könyvből kiállítás nyílt az Országos Onkológiai Intézet Sebészeti Tömb Aulájában 2014. március 26-án. A kiállítás május 23-ig tekinthető meg.

A Bátorságpróba a mese segítségével részletesen megismerteti a daganatos és leukémiás gyermekekkel, hogy mi történik velük a kivizsgálások és kezelések során, ezzel csökkentve szorongásukat az ismeretlen környezettel, műszerekkel és beavatkozásokkal szemben.

Bátorságpróba - könyv leukémiás gyerekeknek

A mesekönyv egy érintett édesanya, orvosok, gyermekpszichológusok, nővérek tollából született. Az illusztrációkat Bartos Erika készítette el. A 130 oldalas igényes kivitelezésű mesekönyv a gyermekek számára hiteles a valós helyszíneken mutatja be a történéseket.

Az Őrzők minden Magyarországon gyógykezelt daganatos és leukémiás kisgyermekhez térítésmentesen eljuttatja a könyvet. A könyv elnyerte az Astellas különdíját is 2013-ban. A könyv a napokban jelent meg angol nyelven, folyamatban van a török nyelvű kiadása, és három további nyelvre való lefordítása is.

Az Őrzők Alapítvány, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika 24 éve alapított, hivatalos alapítványa feladata a kórházi és gyógyítási körülmények javítása.

Kiadó: Őrzők Alapítvány

Forrás: MTI