Ezeket látta már?

Aki megváltozott a stroke után...

Még szexuális orientációjában is teljesen kicserélődött agyvérzése után egy brit férfi: heteróból homoszexuálissá vált.

A 26 éves Chris Birch korábban egy bankban dolgozott, rajongott a sportért, minden hét végén maga is űzte. Egy rögbiedzésen érte olyan baleset, amely miatt eltört a nyaka és agyvérzést kapott. Felépülése után otthagyta a bankot, mert hirtelen unalmasnak találta munkáját, és kitanulta a fodrászatot. A sportot immár ki nem állhatja -

Aki megváltozott a stroke után...

Birch-öt azelőtt csakis nők vonzották, és már családalapítást fontolgatott barátnőjével. Az agyvérzést követően azonban teljesen elhidegült tőle és egy férfival kezdett találkozgatni. Korábban sohasem vonzódott saját neméhez, a pálfordulás oka kizárólag a baleset.

Birch egyáltalán nem bánja, hogy teljesen megváltozott.

"Tejesen más vagyok, mint korábbi önmagam, de semmit sem változtatnék rajtam. Boldogabb vagyok mint valaha, így aztán nem fájlalom a balesetet" - idézte a férfit The Daily Telegraph című brit lap.

A traumás agysérülés hatásai

Bármely traumás agysérülés után számos szövődmény adódhat, idegrendszeri problémák, mozgászavarok, memória- és kognitív készség zavarai, hormonális eltérések és a cikkben is említett személyiségzavarok. Lássuk ez utóbbit néhány mondatban.

A traumás agysérülés okozhat érzelmi, szociális és viselkedési zavarokat, problémákat. Az érzelmi élet hullámzóvá válik, depresszió, szorongás, öngyilkossági késztetés, mániás epizódok alakulhatnak ki, szociális kérdések rossz, téves megítélése stb. A szexuális aktivitás, érdeklődés is lecsökkenhet, megváltozhat.

forrás: wikipedia

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához