Ezeket látta már?

Orvosi siker: új gyógymód - idegrendszeri betegségekben

Budapest, 2012. július 24., kedd (OS) - Magyar kutatók új módszert fejlesztettek ki az idegrendszeri túlterheltség okozta betegségekre.

Magyar kutatók és mérnökök többéves fejlesztői munkája eredményeként, teljesen új szemléletű orvosi eljárás és készülék született a krónikus idegrendszeri túlterheltség okozta betegségek kezelésére. A neurológiai eljárás az emberi szervezet bőrben található szabad idegvégződésein keresztül gyakorol hatást az idegrendszerre.

Orvosi siker: új gyógymód - idegrendszeri betegségekben

Az EMOST (ElectroMagnetic Own Signal Therapy, Saját Jel Terápia) eljárás főként az idegrendszeri túlterheltségből adódó szabályozási zavarokra nyújthat megoldást. A kutatók az alvás folyamatát vizsgálva jutottak el a tudományos felismerésekhez, majd az orvosi gyógymód kialakításhoz.

A felismerés az, hogy az alvás során, az autonóm idegrendszer önellenőrzést, majd regenerációt hajt végre nap, mint nap. Ha ez az önellenőrzés például folyamatosan fennálló stressz miatt hiányos, akkor a természetes önregeneráció is elmarad, a betegségek kialakulásának kockázata megnő. Ha ezt az önellenőrzési folyamatot be tudjuk indítani, akkor a szervezet jobban képes a természetes regenerációs folyamatait újraszervezni, illetve korrigálni, a regenerációs lépéseket befejezni.

Az idegrendszeri túlterheltség okozta betegségek száma sajnos egyre nő, a stressz és a pszichoszomatikus alapú betegségek pedig ennek velejárói, így a módszer igen nagy érdeklődésre tart számot. A leginkább nemzetközi elismeréseket begyűjtő magyar team elsőként neurológiai területeken ér el sikereket, másrészt alvászavar, krónikus lethargia, félelem, inkontinencia, poszt-traumás-stressz élmény kezelésében sikeres, nyilatkozta Dr. Erdőfi-Szabó Attila a magyar orvosi team vezetője.

A világban meghatározó szerepet játszó szaklapok, pl. a Nature Precedings, a Electromagnetic Biology and Medicine, vagy az European Biophysics Journal is felfigyelt a fejlesztésre, sikeres bemutatkozást tartottak az Ukrán Tudományos Akadémia Nemzetközi Neurológiai Kongresszusán, az Európai Biofizikus Kongresszuson Budapesten, illetve az Egyesült Államokban, Mongóliában és Oroszországban.

Kiadó: Gyógyszermentes Közhasznú Egyesület

Forrás: OS (Országos Sajtószolgálat)