Ezeket látta már?

Praktikus ötlet: karperec az Alzheimer-betegeknek!

2013.01.31. Módosítva: 2015.11.04.

Karperecet kapnak az Alzheimer-kórban szenvedő idős tiencsini lakosok, akik elkóborolhatnak és nem találnak haza - jelentette a kínai média.

A kísérletet egy, az észak-kínai városban működő nem kormányzati szervezet indította, hogy segítse az emlékezetkiesésben szenvedő betegeket és hozzátartozóikat.

Praktikus ötlet: karperec az Alzheimer-betegeknek!

Az érintettek ingyenesen regisztrálhatnak, majd az általuk megadott információkkal kapnak egy különleges adathordozó karperecet, amelyet a beteg visel.

A civil szervezet egyúttal egy adatbázis összeállítására készül, amely terveik szerint kommunikációs platformként szolgál azok számára, akik szívesen osztják meg tapasztalataikat, keresnek megoldást, adnak és fogadnak tanácsot hozzátartozójuk gondozása, ellátása terén.

A világ Alzheimer-betegeinek nagyjából egyötöde, mintegy tízmillió ember él Kínában. Számuk a kelet-ázsiai ország népességének öregedésével várhatóan nőni fog - állítják a szakemberek.

Kínában 2011-ben körülbelül 185 millió ember, a lakosságnak csaknem a 14 százaléka volt 60 év feletti. A demográfusok szerint 2053-ra az időskorúak száma elérheti a 487 milliót, vagyis a teljes népesség 35 százalékát fogják adni.

Forrás: MTI