Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Ismerjük fel a hüvelygomba tüneteit, és cselekedjünk gyorsan!

A hüvelygombát, más néven candidiasist a különböző Candidagomba-fajok túlszaporodása okozza. Ha hajlamosak vagyunk rá, bármikor kialakulhat, még egy hétvégi pihenésen is. Legyünk felkészültek, mindig csomagoljunk a legrövidebb utakra is gomba elleni szert!

Ezek hajlamosíthatnak a hüvelygombára

A nők 70 százaléka életében egyszer már biztosan tapasztalta, mit is jelent a hüvelygomba. Ezért nem árt, ha ismerjük azokat a tényezőket, amelyek hajlamosíthatnak a kialakulására. Ha stresszes időszakon vagyunk túl, sokat idegeskedtünk és keveset pihentünk, akkor megnő az esély a hüvelygomba kialakulására. Ha valaki fogamzásgátlót szed, vagy kisbabát vár, szintén könnyebben jelenhet meg nála a hüvelygomba. Hosszabb betegségek alatt több gyógyszert szedünk, és ha egy antibiotikum kúrán is túl vagyunk, szintén nagyobb valószínűséggel tapasztalhatjuk meg a hüvelygomba kellemetlen tüneteit. Az antibiotikum-használat ugyanis felboríthatja a hüvelyflóra egyensúlyát, és a gombák könnyedén szaporodásnak indulhatnak.

Ha ezeket a tüneteket észleljük, használjuk a hüvelygomba elleni kúpot

Bár sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a hüvelygomba kialakulását, azért mégsem minden rajtunk múlik. Jó, ha a házi patikánkban mindig van otthon gombaellenes hüvelykúp, amelyet vigyünk is magunkkal, ha elutazunk hosszabb-rövidebb utakra.

Ha egyszer már tapasztaltuk, legközelebb biztosan felismerjük, és semmivel sem tévesztjük össze a hüvelygombát. Ha sárgás, vagy fehér színű, szemcsés, és szagtalan folyásunk van, viszkető, égő érzést tapasztalunk a szeméremtesten és a hüvelyben, fájni kezd a szex és a pisilés sem megy könnyen, szinte biztosak lehetünk benne, hogy gombás hüvelyfertőzésünk van. A kellemetlen tünetek megjelenésekor mindenképpen forduljunk orvoshoz, hogy nőgyógyászunk célzott terápiával kezelje ki a hüvelygombát.

Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához