Ezeket látta már?

Hirdetés

Recept nélküli szer a kellemetlen hüvelygomba ellen! (x)

Négyből három nő legalább egyszer megtapasztalja élete során a hüvelygombát. Ez a gyakori intim fertőzés sokaknál visszatérő panaszokat is okoz, ezért nem árt tudni mit használjunk, ha gondunk akad a Candida gomba miatt.

A hüvelygomba tünetei nagyon kellemetlenek

A férfiaknak már a könyökén jön ki a hüvelygomba-téma, pedig nekik sem kéne úgy tenniük, mintha nem volna közük ehhez a női problémához. Hiszen ha a partnerük ettől a kellemetlen intim fertőzéstől szenved, az rájuk is hatással van, a hosszabban eltartó szex-stop miatt!

A Candida albicans nevű élesztőgomba még enyhébb fertőzés esetén is rendkívül kellemetlen tüneteket okoz. Égő érzést, viszketést és fájdalmat generál a szeméremtájon, illetve a hüvelyben, amit fehér színű, szemcsés állagú hüvelyfolyás is kísér. A viszketés beárnyékolhatja, és elviselhetetlenné teheti az egész napunkat, ezért is fontos a tünetek megjelenésekor segítséget kérni.

Recept nélkül is kapható bórsavas készítmény

Ne kísérletezzünk otthon, internetes praktikák alapján, hiszen sokszor ezek csak tovább rontanak a helyzeten, és ha hosszan várakozunk, a fertőzés akár még súlyosbodhat. A szakorvosi segítség kérését ezért semmiképpen ne odázzuk el.

Nagy általánosságban elmondható, hogy a szájon át szedhető gyógyszereket legtöbbször helyi hatású készítménnyel érdemes kiegészíteni. Ilyen lehet az egyetlen, patikában recept nélkül kapható, bórsavtartalmú hüvelykúp, a Micovag Plus, amely a hüvelygomba helyi kiegészítő kezelésére javasolt.

A Micovag Plus tejsavat is tartalmaz, mely elősegíti az egészséges savas hüvelyi pH megóvását. További fontos összetevője a kamilla illóolaja, a bizabolol, amely segít csillapítani a gombás hüvelyfertőzést kísérő égő érzést és viszketést.

Érdekesség

A patikák polcain sorakozó egyéb, vény nélkül kapható, hüvelygomba elleni készítmények legtöbbje valamilyen „-azol” végződésű gombaellenes összetevőt tartalmaz. Azt viszont tudnunk kell, hogy az „azolokkal” szemben egyre több gombafaj kezd rezisztenssé, azaz ellenállóvá válni. A vissza-visszatérő hüvelygomba hátterében is nem egyszer az azol-rezisztencia sejthető.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: Phytotec Hungária