Ezeket látta már?

Hirdetés

Az alváshiány tönkreteheti a családi békét is: így védekezhet ellene (x)

Depositphotos 58879755 xl-2015

Vilma kétgyerekes anyuka. Az élete a kislánya születése után fenekestül felfordult, szinte soha nem tudta kialudni magát. A korábban mindig higgadt, mosolygós nő a fáradtságtól igazi házisárkánnyá vált.

Ha egy kismamának szerencséje van, akkor a gyermeke már csecsemőkorától végigalussza az éjszakát, vagy csak nagyon keveset van ébren. Ám ha nincs, akkor a baba rossz alvó, folyton felsír éjjel, és nehezen lehet csak megnyugtatni. Ebben az esetben az anyukának nehéz dolga van, főleg, ha napközben sem tud pihenni. Az élet egy pici baba mellett folytonos odafigyelésről és szolgálatról szól.

„Az szokták mondani, hogy a lányok jobb alvók, és a fiúkkal sokkal több a gond. Ez a mi esetünkben egyáltalán nem így volt. Barnus az első pár hónapot leszámítva végigaludta az éjszakákat. Nem is gondoltam akkor, hogy milyen szerencsés vagyok. Utólag úgy látom, ha egy kismama ki tudja aludni magát, sokkal jobban viseli a bezártságot, és könnyebben megbirkózik az anyaság minden kihívásával. Barnus 3 éves volt, amikor Márti, a kislányom megszületett. Azóta szinte alig alszom, és a korábbi családi harmónia is véget ért. Márti kezdetektől fogva állandóan felriadt éjszaka és nagyon nehéz volt megnyugtatni őt. Amikor forogni tanult, egész éjjel pörgött a kiságyában, aztán később folyton felállt.

Lassan másfél éves, és még mindig nem alussza át az éjszakát. Rettenetesen anyás, napközben folyton együtt vagyunk, állandóan igényli a figyelmemet. Pedig sok mindent el kell végeznem a ház körül és Barnussal is foglalkoznom kell. Ő most négy és fél éves, és már igényli a fiús programokat. Esténként holtfáradt voltam, mégsem tudtam elaludni. Folyton a teendőim jártak a fejemben, és mire álomba zuhantam, már kelhettem is fel, mert Márti felébredt. Nagyon régen nem aludtam egyhuzamban 2-3 óránál többet egyszerre, éjjel körülbelül 5-6 órám van csak a pihenésre. Sajnos ez a mennyiség nekem nagyon kevés. Próbáltam mindenkinek a legjobb formámat nyújtani, ám egyre gyakrabban elszakadt nálam a cérna. Olyankor kiabáltam és csapkodtam. Altatót nem mertem szedni, mert attól féltem, annyira elaltat, hogy nem tudok éjjel felkelni Mártihoz, illetve másnap túl kótyagos leszek. A játszótéren a kismamák ajánlották a Sedacur fortét.

A Sedacur forte gyógynövények kivonatát tartalmazó gyógyszer, amely nappal nyugtat, éjjel pedig altat. Többen mondták, hogy nekik bevált a valeriánát, citromfüvet és komlót tartalmazó Sedacur forte. Ezért én is kipróbáltam. Nagyon tetszett, hogy recept nélkül kapható, nem kellett orvossal felíratnom. Miután az első doboz elfogyott, már a nagyobb, hatvan szemes kiszerelést vettem meg a patikában. Este sokkal könnyebben elalszom, mert a Sedacur forte segít ellazulni. Napközben pedig kevésbé vagyok feszült, de semennyire sem érzem kótyagosnak magam. Éjjel, amikor Mártikám felsír, fel tudok kelni. Örülök hogy kipróbáltam a Sedacur fortét!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária