Ezeket látta már?

Az autista esete a sivataggal...

2012.07.15. Módosítva: 2015.11.04.

Három hétig bolyongott a sivatagban egy amerikai autista. Három héten át gyökerekkel és békákkal táplálkozott sivatagi bolyongásai közben egy amerikai autista.

A 28 éves William Martin LaFever Utah állam déli részén, az Escalante-sivatagban kószált. A férfi az utah-i Bouderből a 145 kilométerre lévő arizonai Page-be, szüleihez kívánt eljutni a beígért családi pénzsegélyért, ahelyett azonban, hogy valamilyen közlekedési eszközt választott volna, az Escalante-folyó mentén gyalog indult el a kutyájával. Úgy gondolta, hogy egy ideig gyalogol, majd csónakkal a Powell-tavon keresztül jut el Page-be.

Az autista esete a sivataggal...

Élelme hamarosan elfogyott, kutyája elfutott, felszerelését fokozatosan elvesztette, csak a testén viselt ruha és lábbeli maradt meg.

Családtagjai június elején beszéltek utoljára William Martin LaFeverrel, és mivel a férfi nem érkezett meg és nem adott életjelt sem magáról, aggódni kezdtek. Végül hétfőn nővére bejelentette az autista eltűnését.

A helikopteres keresés eredményre vezetett, megtalálták az iszonyúan lefogyott fiatalembert, akinek már jártányi ereje sem volt, és kórházba szállították.

A seriff hivatala szerint a férfi körülbelül 65 kilométert tehetett meg a sivatagban, s ha nem találják meg, aligha élte volna túl a következő 24 órát.

William Martin LaFever, bár három héten át alig evett, leginkább az emberi kontaktusokra éhezett ki, sokáig be nem állt a szája, és csak miután kibeszélte magát volt hajlandó enni és inni.

Forrás: EgészségKalauz