Ezeket látta már?

Depresszió - és a munkavállalás nehézségei

A rossz munkahely depressziót okoz... Aki nem elégedett a munkájával, könnyen búskomorrá válhat, derült ki az Ausztrál Nemzeti Egyetem új kutatásából.

Az egyetem Mentálhigiénés Kutatóközpontjából Dr. Diana Leach vezette a kutatást, melyből kiderült, hogy azok a munkanélküliek, akik rossz munkahelyre kerültek, sokkal inkább mutatták a depresszió jegyeit, mint akik nem helyezkedtek el továbbra sem. Az eredményekről a Mental Health Week számolt be.

Depresszió - és a munkavállalás nehézségei

"A kutatásunk kiderítette, hogy a rossz munkahelyek, ahol a dolgozók nem érzik magukat biztonságban, nincs jövőképük, feszült légkörben dolgoznak, azok rosszabb lelkiállapotba kerülhetnek, mint azok, akik munkanélküliek maradnak." – mondta Dr. Leach.

A kutatások általánosságban azt mutatják, hogy a munkába álló emberek lelkileg jobb állapotban vannak, mint a munkanélküliek. Ezúttal azonban arra a megállapításra jutottak, hogy ez nem ennyire egyszerű, a munkáltatóknak sokkal körültekintőbbnek kellene lenniük a kiadott feladatok kapcsán.

"A korábbi megfigyelések során arra összepontosítottak, hogy a munkavállalás miként javítja az emberek közérzetét, úgy vélték, hogy a munkába állással javul a szociogazdasági és egészségi állapotuk, valamint a körülményeik. Ez azonban nem feltétlenül teljesül. Minőségi állást kell kapniuk ahhoz, hogy rendeződjön a lelkiállapotuk. Ez rávilágít arra, hogy mennyire fontos a jó munkakörnyezet, ahol mindenki számíthat a támogatásra, biztonságban érezheti magát, reális elvárásokat állítanak elé." – mondta Dr. Leach.

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához