Ezeket látta már?

Senki nem ejtheti át, ha ezt a 9 jelet megfigyeli! Így buktathatja le hazugokat

hazugság, jel, hazug, izzadás

Túl részletes történet, furcsa reakciók vagy csak egy kósza megérzés? Összegyűjtöttük, milyen jelek utalhatnak arra, hogy hazudnak nekünk.

Bár sok tanulás és tapasztalat kell ahhoz, hogy valaki professzionális szinten vegye észre a hazugságokat. Az alábbi jelek árulkodóak lehetnek.

1. Keressen természetes reakciókat

Ha arra gyanakszunk, hogy az illető nem mond igazat, keressünk az általa előadott történetben olyan természetes reakciókat, amelyek biztosan bekövetkeznek. Például aki lövést hall, önkéntelenül a zaj irányába néz. Aki ezt letagadja, az biztosan hazudik.

2. Kérdezzen hirtelen és váratlant

Amikor valaki hazudik, akkor bonyolult történetre van szüksége. Jó módszer, ha olyat kérdezünk hirtelen, amire az illető nem számít. Ha ezzel sikerül összezavarni, akkor valószínűleg nem mond igazat.

3. Hasonlítsuk az illető viselkedését a megszokotthoz

A hazugság egyik fontos jele, a viselkedés megváltozása. Árulkodó jel lehet, ha például egy nyugodt ember izgatott, vagy egy szorongó nagyon nyugodt.

4. Nem őszinte érzelmek

A legtöbb ember nem tudja megjátszani az őszinte örömöt. Sokszor az időzítéssel van hiba, túl sokáig tart, vagy esetleg más érzelmekhez társított mimikákkal keveredik.

5. Figyelje a saját érzéseit

Az emberek legtöbbször benyomásról, vagy megérzésről beszélnek, de valójában a hazudó ember elnyomott érzéseit dekódolják. Ha úgy sejtjük, hogy hazudnak nekünk, az esetek többségében nem megérzés. Bővebben a 6. pontban.

6. Figyelje meg a mikroérzelmeket

A mikroérzelmek olyan apró gesztikulációk, amelyek nem tartanak tovább egy huszonötöd másodpercnél. Ezek közvetítik az elnyomott érzelmeket. Ha egy boldognak tűnő ember valójában ideges valami miatt, az arcán apró pillanatokig harag jelenhet meg.

7. Ellentmondások hálójában

Egy nem passzoló hang vagy mozdulat hazugságra utalhat. Például miközben valaki igent mond, rázza a fejét.

8. Árulkodó kényelmetlenség

A szemkontaktus hiánya, a félrenézés, az izzadás, a szorongás mind a hazugság jele lehet.

9. Túl sok a részlet

Aki egy kérdésre feltűnően részletesen válaszol, az annak is lehet a jele, hogy sokat gondolkozott a jó hazugságon.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

9 étel, amely felszabadít a tartós stressz, szorongás alól

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

mimika

Forrás: Informed.hu