Hirdetés

Tippek a depresszió legyőzésére és megelőzésére (x)

#lelkünk egészsége #depresszió #Lelki gondjaink #járvány
2021.02.02.

A tartós stressz, a hideg és sötét tél, a bezártság, az állandó bizonytalanság és a társas kapcsolatok hiánya miatt nagyobb eséllyel válhatunk depresszióssá. Összeírtunk néhány jótanácsot, hogy mit tegyünk a depresszió ellen, illetve hogyan előzzük meg a kialakulását.

Tippek enyhe depresszió esetén:

  1. Ha depressziósak vagyunk, akkor valószínűleg problémát jelent számunkra az evés: vagy egyáltalán nem vagyunk éhesek, vagy folyton magas szénhidrát- és cukortartalmú ételeket falnánk. Próbáljunk meg odafigyelni az étkezésre, amit egy apró dologgal kezdjünk: együnk meg minden reggel egy almát. Az alma egészséges, és a vércukorszintünket is karban tartja!
  2. Gyakran érezhetjük úgy, hogy túlterheltek vagyunk, és elveszünk a feladataink között. Rakjunk rendet a fejünkben, és egyszerre csak egy feladatra koncentráljunk.
  3. Miután kinyitjuk a szemünket reggel, keressük meg, mi az, ami széppé teheti a napunkat. Csodáljuk meg, ahogy az ablakon besüt a nap, vagy élvezzük a friss kávé illatát.
  4. Ha sötét szemüvegen át látjuk is a világot, próbáljunk meg humoros dolgokat olvasni, amelyek önkéntelenül is mosolyt csalnak az arcunkra.
  5. Ha magunkba zárkózunk, akkor nehéz megnyílnunk másoknak, még nehezebb elfogadni a segítségüket. De próbáljuk meg: legyenek körülöttünk olyan emberek, akik közel tudnak kerülni hozzánk.
  6. Legyünk mindig mozgásban: sétáljunk, amennyit csak tudunk!
  7. Próbáljuk ki az orbáncfüvet tartalmazó Remotiv extrát. Ez a gyógyszer hasznos segítséget nyújt enyhe depresszió esetén. Az orbáncfüvet a népi gyógyászatban a lélek napsugarának nevezik, hatásosságát több kutatás is igazolja. A Remotiv extrát nem kell orvossal felíratni, recept nélkül is megvehető a patikában.
Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer Forrás: Phytotec Hungária

Tippek a depresszió megelőzésére:

– A rosszkedvünkért gyakran a fényhiány a felelős. Télen is menjünk ki a szabadba ahányszor csak tudunk, mert a friss levegő és a napsütés pozitív energiákkal tölthet fel.

– Esténként egy bögre meleg gyógytea felmelegíti a testet és a lelket is.

– Nem kell lemondanunk a wellnesszről: mártózzunk meg egy kád forró vízben, használjunk fürdőolajat, és kényeztessük a bőrünket krémekkel és testápolóval.

– Nézzünk olyan filmeket, amelyek pozitívak, humorosak. Képzeljük magunkat a főhős helyébe. Kifejezetten jót tesz, ha néha el tudunk szakadni a valóságtól.

– Bár a koronavírus-járvány miatt korlátozottabbak a lehetőségeink, próbáljuk meg tartani a kapcsolatot a családtagjainkkal és a barátainkkal. Szervezzünk kirándulásokat, ahol kevesebb kockázattal hosszabb időt tölthetünk együtt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária