Ezeket látta már?

Ezért jár jobban, ha ősszel is használja a napszemüvegét

napszemüvek, dioptria, napsugárzás, UVA, UVB

Sokan azt gondolják, hogy napszemüvegre csak nyáron van rá szükség, pedig az őszi időszakban is védenünk kell szemeinket.

Azt jól tudjuk, nyár fontos védeni a szemünket a napsugárzástól, s nem is esett nehezünkre napszemüveggel, kalappal takarni, védeni a szemünket a közvetlen napsugárzástól. A Premium Vision Optika szakértői most arra mutatnak rá, miért fontos ősszel is a napsszemüveg, miként védhetjük meg a látásunkat a hűvösebb évszakban is?

Az UVA/UVB sugarak egész évben hatással vannak ránk

A káros UVA és UVB sugarak mélyen behatolnak a bőrbe a legvastagabb rétegekig, és még egy felhős napon is veszélyt jelentenek. Ezek a sugarak hatással vannak a szemeinkre és a szem körüli bőrre is. A napszemüveg biztos védelmet nyújt a látásunknak, egész éves viselése pedig biztosítja a védelmet.

Amikor feltámad a szél, kiszárad a szemünk és a bőrünk

Ősszel az időjárás kaotikusabbá válik, de a napszemüveg tökéletes ahhoz, hogy megvédje a szemünket. A szél ugyanis könnyen kiszáríthatja, ez pedig befolyásolhatja látásunk a szabadban, ezért mindig készüljünk megbízható napszemüveggel, ha a szabadba indulunk.

Használjuk a kellemetlen csillámlás és a fényvisszaverődés ellen!

Az év ezen szakaszában a nap rendkívül erős vakítást is okoz, hiszen ilyenkor sokkal közelebb van a látóterünkhöz mint a nyári időszakban. Szerencsére vannak olyan opciók, amelyek nagyszerű munkát végeznek a közepes vagy lapos fény és a vakító fény egyidejű kezelésében. Ilyen a napszemüveg is.

Magas vérnyomás: így mutatja a szeme, ha gond van - olvasson tovább!

Hogyan válasszunk szemüveget őszre?

Az ünnepekig csak a kemény munkával foglalatoskodunk. Mi tenné kellemesebbé a munkaórákat mint egy új szemüveg, amely tökéletes társunk a mindennapokban? Megváltoztathatja a kinézetünket, a játékos keretekkel pedig még inkább trendik, fiatalosak és magabiztosak lehetünk.

Hogyan válasszunk a számos lehetőség közül?

A szemüvegválasztást mindenképpen előzze meg egy komplex látásvizsgálat annak érdekében, hogy a legtökéletesebb szemüveg lehessen a folyamat végeredménye. A szűrés során nemcsak a szemeink állapotát mérik fel, és a dioptriánkat állapítják meg, de azt is meghatározzák, hogy az életstílusunkhoz és környezetünkhöz milyen lencsére és bevonatokra van szükségünk.

Figyelje meg az arcformáját

Egyes keretek jobban megfelelnek az adott személyhez, minden a geometrián és az arányon múlik; az első lépés az, hogy meghatározzuk az arcunk formáját. Kerek, ovális, négyzet alakú, háromszög vagy szív alakú? Néhány általános szabály segít megtalálni a megfelelő kereteket.

Válasszon a dioptriával kompatibilis keret

Merész keret vagy inkább a diszkrétebb szemüveg? Bármi legyen is a válasz, ne felejtsük el, hogy a keretek kiválasztásakor is szem előtt kell tartani a korrekció mértékét. Ideális esetben minél erősebb a szemüveg, annál finomabbak a lencsék a legjobb megjelenés érdekében.

Nem mindig a semleges a megfelelő szín

A keretek megfelelő színének kiválasztása igazi fejtörést okozhat. Olyannyira, hogy gyakran könnyebb olyan semleges árnyalatokat választani, amelyek mindenhez passzolnak, ami kár, tekintettel a piacon elérhető széles választékra. Mindenekelőtt olyan keretet válasszunk, amely felderíti az arcunkat anélkül, hogy elfedné vonásainkat.

Forrás: egeszsegkalauz.hu