Szemszárazság: a modern kor népbetegsége

#szemszárazság #műkönny
2018.10.29. Módosítva: 2018.10.30.

Szponzorált tartalomA szemszárazság egyre elterjedtebb betegség, amelynek számos kiváltó oka van, az egyik leggyakoribb azonban a fokozott monitorhasználat. Az ennek nyomán kialakuló száraz szem szindrómát sokszor „menedzserbetegségnek” vagy modern kori szemszárazságnak is szokták hívni.

A szemszárazság hátterében

A probléma legfőbb oka, hogy szinte a teljes napot a számítógép monitorja előtt töltjük, miközben sokszor használunk tabletet és okostelefont is. Ezzel folyamatosan erőltetjük szemünket, miközben sokkal kevesebbet pislogunk, aminek hatására megszakad a szemet védő könnyfilm folyamatos pótlása, amelynek feladata, hogy gondoskodjon a szem védelméről, oxigénellátásáról és nedvesen tartásáról. Abban az esetben, ha nem pislogunk elég gyakran, ez a réteg megszakadhat, vagy pedig megváltozik a könny összetétele, ami szemszárazsághoz vezethet.

További problémát okozhat a fokozott párolgás hatására kialakuló szemszárazság. A szemet védő könnyfilm ugyanis három rétegből áll. A legalsó mucinréteg a könny tapadását biztosítja a szem felületéhez, a középső vizes réteget borító lipidréteg pedig a könnyfilm párolgását szabályozza. Ha ez a lipidréteg elvékonyodik, akkor a könnyfilm fokozott párolgása miatt zavarok támadnak: szemszárazság, fokozott könnyezés, könnykicsorgás jelentkezhet, ez pedig homályossá teszi a látást, és rendkívül kellemetlen tünetekkel jár.

None

Figyeljünk oda szemünk védelmére.

A szemszárazság ellen

De mit is tehetünk ezen panaszok ellen? Abban az esetben, ha munkánk során fokozottan kell monitort használnunk, nagyon fontos a szem pihentetése. Óránként mindössze tíz perc szünettel már sokat tehetünk szemünk egészségéért. Emellett ilyen esetben használható szemcsepp is. Figyeljünk azonban arra, hogy tartósítószer-mentes terméket válasszunk, így elkerülhető a szem felesleges irritációja.

Ha túlzott könnyvesztés okozza a problémát, akkor a legfontosabb a könnyfilm természetes összetételének a helyreállítása. Ebben az esetben a megfelelő szemcsepp kiválasztásával tartós hatás érhető el. Ilyenkor a könnyfilm minden rétegét pótolni kell, ezért különösen oda kell figyelni arra, hogy milyen szemcseppet használunk.

Bármelyik eset is áll fenn, ha a száraz szem tüneteinek enyhítésében segíthet a műkönnyek használata.

Az Artelac szemcseppjei több típusú szemszárazságra is megoldást nyújtanak. Elősegítik a szemfelszín nedvesedését szemszárazság-érzés vagy a szem fáradtsága vagy a szemben jelentkező égő érzés esetén. Az Artelac® TripleAction ideális megoldás az intenzívebb panaszok kezelésére. Biztosítja a könnyfilm mindhárom rétegéhez szükséges összetevőket, úgy fejlesztették, hogy a szem felszínén maradva erőteljes nedvesítést biztosít a tünetek azonnali és tartós enyhítése érdekében, miközben nem tartalmaz tartósítószert.

A www.artelac.huweboldalon található teszt segítségével eldöntheti, hogy melyik az az Artelac szemcsepp, amely a leghatékonyabban segíthet megoldani a száraz szem okozta tüneteket.

Ezek állhatnak a szemszárazság hátterében negyven éves kor felett - kattintson tovább a részletekért!

Szeretné kideríteni, milyen szemcseppel tudná hatékonyan kezelni a szemszárazságát? Töltse ki a tesztet, és kiderül!

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Az Artelac szemcseppek gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszközök. További információ: Valeant Pharma Magyarország Kft. 1025 Budapest, Csatárka út 82-84 Tel: 1-345-5900

Marketing kód: ART-KN-HU-1810-02,Lezárás dátuma: 2018.10.15.

Forrás: EgészségKalauz