Ezeket látta már?

Nagy üzlet: a dohányzásról való leszoktatás...

Napi Gazdaság: óriási üzlet a dohányzásról való leszoktatás! A felmérések szerint a világon évente a dohányosok 70 százaléka szeretne leszokni a szenvedélyéről. Nem meglepő, hogy a cigaretta elhagyását segítő üzlet egyre terebélyesebb - írja a fenti újság .

Az egészen biztos leszoktató, illetve azt támogató szerek között találhatók lúgosítók, gyógygombák, de rengeteg más szisztéma is van.

Nagy üzlet: a dohányzásról való leszoktatás...

Bőséges az elektromos cigaretták netes kínálata, ezekhez még rendelhetők különböző ízű és erősségű patronok is. Akad még mikromagnetikus eljárás és program, hipnózis, fülakupunktúra és pszichológiai tréning is.

A sláger most a mágneses biorezonancia - ez a félig elszívott cigarettacsikket analizálva személyre szabott, nikotintörlő, függőségmegszüntető gépi kezelést ígér, amit kiegészíthet például egy úgynevezett biochip beültetése is.

A szerkesztő megjegyzése...

Közeli hozzátartozóim körében is voltak erősebb/gyengébb dohányosok, akik viszonylag egyszerűbb módszerrel szoktak le.

Ugyanis valami, amit a cikk igazán nem említett: józan belátással... Egyikük azért, mert megijedt a tüdőrák kockázatától, másikuk pedig azért, mert egyre gyengébbnek érezte magát sportolás közben.

Hát ebben persze nincsen üzlet, de azért meg lehet ppróbálni - hátha sikerül másoknak is!

Dr. Tóth Éva tüdőgyógyász szerint szabályozni kellene a területet, mert egy joghézag miatt ma nem is kell bizonyítani, hogy az adott eljárás hatékony-e.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához