Mindenki ezt nézi most!

Cardiohelp - a hordozható életmentő

Évente mintegy 17,5 millió ember hal meg világszerte szív- és érrendszeri betegségekben, pedig egy mechanikus keringéstámogató készülék sokuk életét megmenthetné.

Az orvostechnológiai készülékeket gyártó németországi székhelyű cég, a MAQUET Cardiopulmonary AG kifejlesztette a világ legkisebb, legkönnyebb, hordozható szív-tüdőtámogató készülékét. A CARDIOHELP System a testen kívülről átveszi és kontrollálja a beteg keringési és tüdőfunkcióit, és biztosítja a szervezet oxigénellátását, illetve a CO2-redukciót.

Cardiohelp - a hordozható életmentő

A rendszer megkapta a CE jelölést. A 18 kórházban, kilenc országban végzett készülékmegfigyelés során bebizonyosodtak az eszköz előnyei. A piacra kerülést megelőzően a készülék segítségével mintegy 25 beteg keringéstámogatását biztosították. 2010. július vége óta a készülék a világon bárhol megvásárolható.

Számos, tüdő- vagy szívbeteget ér kardiogén sokk azért, mert nem megfelelő a létfontosságú szervek oxigénellátása. A készülék olyan életmentő támogatást képes biztosítani, amelyet ez idáig csak a 250 kg-os szív-tüdő gépek tudtak.

A kézipoggyász méretű készülék kikapcsolt állapotban mindössze mintegy 10 kg-ot nyom, és a kórházak közti, illetve kórházon belüli szállítás során egy ember is elbírja. A mobil (mentő)egységek számára tervezett első életmentő rendszer földi és légi szállítás során való használatra egyaránt alkalmas.

A CARDIOHELP System gyorsan működésbe hozható azoknak a betegeknek az ellátására, akiknek szív- és/vagy tüdőtámogatásra van szükségük szívműtét, szív- vagy intenzív osztályon való kezelés, illetve sürgősségi ellátás során. A hagyományos kezelési módszereknél költséghatékonyabb készülék újfajta mechanikus keringéstámogató kezelést tesz lehetővé, új lehetőségeket kínálva a védelmi célú oxigénellátás terén. Mivel a testen kívüli vérmennyiség a készülék segítségével a minimálisra csökkenthető, a beteget érő stressz is jelentős mértékben csökken.

Forrás: MTI