Ezeket látta már?

A szív útja kihívás

Ez az ingyenes app bármely mozgását lépéssé alakítja - és közben a szívbetegségekről is tanít

szív útja, szívbetegség, lépésszámláló, applikáció, kihívás, szív- és érrendszeri betegségek

Millió lépés az életért 2.0 – Indul az "A szív útja kihívás!" a 30 éves magyar szívátültetési program tiszteletére

Ugorj bele a cipődbe! Ezzel a felhívással indult tavaly útjára a Millió lépés az életért program—A vese útja 10 hetes kihívása, amelyben több mint 1400 fő vett részt. A program óriási sikerrel zárult és 462 millió lépéssel sikerült 10-szer megkerülni a Földet. A 30 éves magyar szívátültetési program tiszteletére sok-sok újdonsággal szeptemberben startol A szív útja kihívás!

Az idei szakmai partnerek

  • Magyar Kardiológusok Társasága
  •  Magyar Hypertonia Társaság

Millió lépés az életért 2.0 - A Szív útja kihívás egy társadalmi célú egészség kampány, amelyben megismerjük a szív- és érrendszer működését, betegségeinek megelőzését, a szívátültetés történetét, miközben 10 héten át mozogva fittebbek, egészségesebbek leszünk. A 10 hetes kihívás során 60 Tudtad-e? üzenettel edukáljuk a résztvevőket, a hosszabb és egészségesebb életért. A program a Magyar Szervátültetettek Szövetsége letölthető mobilapplikációja, amely bármely mozgásféleséget lépésekké alakítva egy virtuális utazást és versenyzést tesz lehetővé.

Így működik a program

A programban való részvétel egyénileg vagy 5 fős csapatokban lehetséges.

A programban a séta vagy futás mellett közel 100-féle különböző mozgásforma lépésszámmá alakítására van lehetőség a kerékpározástól az úszáson, kiránduláson át akár a táncig. Ezeket a „milliólépés” okostelefonos alkalmazás segítségével lehet rögzíteni. A lépéseket automatikusan a telefon lépésszámlálójából, az egyéb mozgásokat manuálisan beírva a program alakítja lépésekké és írja jóvá.

Így néz ki a Szív útja app Így néz ki a Szív útja app Forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

Szakaszok és kihívások

A 10 hetes program 10 szakaszból áll. Egy szakasz pedig pontosan egy hétig, hétfőtől vasárnapig. Minden szakasznak lesz egy „arca” és egy kihívó csapata, és minden héten 10 korszakalkotó történetet és történelmi helyszínt lehet majd megismerni a szív működésével kapcsolatban.

A heti kihívás „arca” ismert orvos, közéleti személy valamint szervátültetett lesz.

Minden szakasz végén szakasz egyéni és szakasz csapat győztest hirdetünk a megtett lépések száma alapján.

A program indulása:

  • Bemelegítés:                  augusztus 20—szeptember 25.
  • Szív útja kihívás:            szeptember 26—december 4.
  • Levezetés :                       további 2 hét
10 hét mozgás, 10 izgalmas állomás és napi egy üzenet segít egészségesen tartani a szívét 10 hét mozgás, 10 izgalmas állomás és napi egy üzenet segít egészségesen tartani a szívét Forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

Ez is érdekelheti:

Forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához