Ezeket látta már?

Mitől bizsereg a lábam? Keringési vagy idegi probléma okozza?

Mi okozza a lábak bizsergését? , vérkeringési zavar, B vitamin hiány

A tartós, vagy rendszeres lábbizsergés mögött komolyabb problémák is állhatnak, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A lábak bizsergése sokak számára ismerős. Gyakran figyelmen kívül hagyjuk, különösen akkor, ha csak ideiglenesnek tűnik.

Rossz testtartás

Sokan hajlamosak vagyunk órákat ülni egy helyben vagy hosszú ideig állni, ami nyomást gyakorol a lábakra, és rossz pozícióban tartja azokat, ami idegszorítást vagy keringési problémákat okozhat.

Idegi problémák

Idegbecsípődés vagy sérülés esetén az idegek által küldött jelek összezavarodhatnak, ami bizsergést eredményezhet. A gerincvelő sérülése vagy a perifériás neuropátia (idegkárosodás) is okozhat ilyen tüneteket.

Keringési problémák

A véráramlás hiánya vagy akadályozottsága, például ülő életmód, dohányzás vagy keringési rendellenességek miatt a lábakban bizsergés jelentkezhet.

Nem csak fizikai tényezők állhatnak a lábbizsergés hátterében

Stressz vagy szorongás is okozhatja ezt a tünetet. Az érzelmi állapotok hatással lehetnek a test különböző részeire, beleértve a lábakat is.

Érdemes megemlíteni, hogy bizonyos vitaminok hiánya, például a B-vitaminok, szintén okozhatnak ilyen tüneteket. Fontos tehát, hogy az étrend kiegyensúlyozott legyen, és szükség esetén kiegészítőket szedjünk.

Ha a lábbizsergés rendszeresen vagy hosszabb ideig fennáll, fontos orvoshoz fordulni. Ne hagyjuk figyelmen kívül a lábbizsergést, mert hosszú távon súlyos problémákhoz vezethet. A megfelelő odafigyelés és kezelés segíthet megelőzni a komolyabb következményeket és hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ödémás, felpüffedt láb: ilyen, amikor vitaminhiány okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

B-vitamin

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához