A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Fogászati problémák, ínyvérzés

#fogászati betegségek #ínyvérzés
2009.10.08. Módosítva: 2015.11.04.

Az egészséges íny nem kezd el magától, vagy fogmosás közben a fogkefétől vérezni. A vérző íny tehát annak a jele, hogy valami nincs rendben.

Hirdetés

Mit tehet Ön fogászati problémák, ínyvérzés esetén

Menjen el fogorvosához, ha ínye vörös, viszketeg, duzzadt vagy felpuhult (ínybetegségek tünetei)!- Menjen el orvosához, ha állandóan kék foltok (a bőr bevérzése) jelentkeznek testén (véralvadási rendellenességek)!

Mit tehet az orvos fogászati problémák, ínyvérzés esetén

Mit tehet Önért az orvos0Megállapítja, hogy van-e valamilyen orvosilag kimutatható elváltozás, amely az ínyvérzést előidézi. Ha igen, ennek megfelelő kezelést nyújt.Kórházba utalja Önt megfigyelésre és további vizsgálatokra, amennyiben ez szükséges.Mit tehet Önért a fogorvos"ekalauz"Mélyen, alaposan megtisztítja a fog és a fogíny közötti réseket a bakteriális plakkoktól és a fogkőtől.Kezeli az ínybetegségeket.Megtanítja a helyes fogmosásra és fogselyemhasználatra.

A fogászati problémák, ínyvérzés megelőzése

Használjon lágy sörtéjű fogkefét, cserélje ki a régit újra, ha a sörték már kifelé állnak!Alaposan, szakszerűen tisztítsa fogait, ügyelve arra, hogy az ínyek pereme is tiszta legyen!Félévente menjen fogorvosi ellenőrzésre!Egyen megfelelő mennyiségű C vitamint! Magas C vitamin tartalmú a citrom, a görögdinnye, a mangófélék, a narancs, a grapefruit és a leveles zöldségek.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.