Ezeket látta már?

Egy másik betegség miatt kell a kórházban maradnia a vakbéllel műtött országgyűlési képviselőnek

kórház, hoppál péter, vakbélgyulladás, tüdőgyulladás

Hoppál Pétert ugyan sikeresen megműtötték vakbéllel, de egy másik betegség miatt még nem jöhet haza a kórházból.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő posztjában összefoglalta, hogy a vakbélgyulladásra tünetek miatt hétfőn dél környékén vizsgálták meg a parlament orvosi szobájában. A képviselőt verte a víz, gyengének érezte magát, és görcsölt. Később, 17 óra tájékán is megnézték az orvosi szobában, amikor azonnal infúziót kötöttek be neki, és hívták a mentőket. Az OMSZ ezután a területileg illetékes sürgősségire vitte a képviselőt.

"Igen, nekem is, mint mindenkinek várakozni kellett kora estétől. Késő este-éjjel lezajlottak a vizsgálatok, amik között szintén várakoztunk, ezek közben derült ki, hogy egyrészt enyhe tüdőgyulladásom van (légkondi okozta!), másrészt a hasi panaszok oka vakbélgyulladás, amit műteni kell. A műtő foglalt volt, természetesen vártunk, hajnalban került rám a sor, tegnap 3.30-kor toltak ki a sikeres altatásos műtét után" - írta posztjában a képviselő, aki kitért arra is, hogy tegnap még nem ehetett, és ma is csak pépeset, és közben folyamatosan vénás antibiotikum koktélt kap, amivel a tüdőgyulladását kezelik.

"A sebeim gyógyulnak, emiatt ma már el is engedhetnének, de a tüdőgyulladás miatt még 1-2 napot benn kell maradnom." - emelte ki Hoppál Péter a bejegyzésében.

A tüdőgyulladás így alakulhat ki

Sok esetben a tüdőgyulladás a nátha, vagy valamilyen vírus (influenza, koronavírus) vagyis valamilyen felső légúti fertőzés szövődménye. Ilyenkor a kórokozók az orrból, torokból a tüdőbe kerülnek, és ott sokkal súlyosabb betegséget okoznak.

A tüdőgyulladás leggyakoribb tünetei

  • magas, akár 40 fokos láz és az azt kísérő hidegrázás
  • intenzív köhögés, mely váladék felköhögésével jár együtt (a váladék a legtöbbször sűrű, zöldes vagy sárgás árnyalatú és vér is pettyezheti)
  • légszomj, az éles mellkasi fájdalom, mely főleg lélegzetvételkor jelentkezik
  • étvágytalanság
  • kimerültség, fáradékonyság
  • szapora szívverés
  • verejtékezés

Koronavírus okozta tüdőgyulladás tünetei, kattintson!

Rendkívül fontos azonban megjegyezni, hogy a gyermekek és az idősebbek esetében más tünetek is jellemzőek lehetnek (bizonyos tünetek pedig akár teljesen el is maradhatnak), ezért esetükben ezekre sem árt figyelni.

Forrás: facebook.com/hoppalpeter
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához