Ezeket látta már?

A férfiaktól is megkérdezik röntgen, MRI és sugárkezelés előtt, hogy terhesek-e

férfi, terhesség, röntgen, mri

A férfiaktól is megkérdezik röntgen, MRI és sugárterápia előtt, hogy várnak-e gyereket, mert a beleegyező nyilatkozatban a nő szót személyre cserélték.

Liverpoolban a Walton Center kórházban mostantól a nemétől függetlenül minden 60 év alatti beteget megkérdeznek arról, hogy várandós-e. - írja a DailyMail.

A sugárterápia, a képalkotó diagnosztika veszélyei miatt az orvosoknak még a vizsgálat előtt meg kell tudniuk, hogy a páciens terhes-e vagy sem. 2017-ben a brit Egészségügyi Minisztérium frissítette a beleegyező nyilatkozatokra vonatkozó előírásokat, hogy azok befogadóbbak legyenek. A "szülőképes korú nők" helyett "szülőképes korú személyek" lettek azok, akiket meg kell kérdezni.

Többen arra figyelmeztettek, hogy ez egy "klinikailag veszélyes" lépés kezdete. Külön kitértek arra is, hogy azok, akik férfinak születtek, nem tudnak teherbe esni. A betegek és családtagjaik is panaszkodtak, hogy a kérdés egyesek számára "szükségtelen zavart és nyugtalanságot" okozott.

MR, CT, ultrahang, röntgen: melyik vizsgálat mire való? Olvasson tovább!

A Radiográfusok Társasága tavaly novemberben azt tanácsolta az orvosoknak, hogy fontos, hogy minden betegnél ellenőrizzék a terhesség lehetőségét. A Walton Center kórház szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az intézmény protokollja megfelel a brit jogszabályoknak, mivel bizonyos mennyiségű sugárzás káros lehet a magzatokra.

Forrás: http://www.dailymail.co.uk