Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Baba projekt: mi gátolhatja a teherbe esést?

/Kép: Gettyimages.com

„Már próbálkozunk egy ideje, de nem jön össze a baba…” – Világszerte rengeteg pár küzd ezzel a helyzettel. A gyermekáldás elmaradásának hátterében több dolog is állhat, de mit tehetünk annak érdekében, hogy minél hamarabb bővülhessen a család?

Először is, ne essünk kétségbe, ha nem járunk azonnal sikerrel, ez ugyanis teljesen normális. Sőt, az első 12 hónapban nincs miért aggódni! Ha viszont több, mint egy év próbálkozás utána sem fogan meg a baba, akkor érdemes felkeresni egy szakembert. A teherbeesést rengeteg tényező gátolhatja, szerencsére ezek egy részét könnyedén lehet kezelni. Az egyik legfontosabb lépés talán az, hogy a szervi problémákat kizárjuk.

Egy szakember sok kérdésre választ adhat. /Kép: Gettyimages.com Egy szakember sok kérdésre választ adhat. /Kép: Gettyimages.com Forrás: gettyimages.com

Mi akadályozhatja a fogantatást a szervi problémákon kívül?

Az egyik leggyakoribb gátló faktor a stressz. A hónapokig, évekig tartó sikertelen próbálkozással járó feszültség nagyobb gondokat okozhat, mint hinnénk. A nők esetében a peteérés szabálytalanná válhat, a férfiak esetében pedig a sperma minőségére és mennyiségére gyakorol negatív hatást. A stresszt alapvetően nehéz kizárni, főleg, ha egy ennyire fontos dologról van szó, de mindenképp érdemes valamilyen egyszerűbb stresszoldó technikával megpróbálkozni.

Problémát okozhat még az is, ha nem viszünk be elegendő tápanyagot. Emiatt a babavállalásra készülő pároknak érdemes lehet vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmazó készítményeket bevetni a siker érdekében. Ezek az étrend-kiegészítők felerősítik a szervezetet, és támogatják a biológiai folyamatokat.

Vannak készítmények, amelyekkel támogathatjuk szervezetünket. /Kép: Gettyimages.com Vannak készítmények, amelyekkel támogathatjuk szervezetünket. /Kép: Gettyimages.com Forrás: gettyimages.com

Milyen típusú készítmények segíthetnek?

Ma már különböző vitamin és étrend-kiegészítő áll a leendő édesanyák rendelkezésére. Az OVANT nőknek például egy olyan készítmény, amely nem szervi eredetű meddőségi probléma esetén segíti a szervezet egészséges működését és a hormonegyensúly fenntartását. Ez az étrend-kiegészítő teljesen hormonmentes, kizárólag vitaminokat, ásványi anyagokat és növényi összetevőket tartalmaz.

A FERULANT a férfiak számára nyújt segítséget. Statisztikai adatok alapján minden ötödik fiatal férfi esetében nem éri el a spermiumszám a kritikus értéket, ami gátolhatja a megtermékenyítést. Ez a készítmény szintén kizárólag természetes anyagokból készül és semmilyen hormont nem tartalmaz. A Stanford University (USA) klinikai vizsgálatai szerint a készítmény 3 hónap alatt átlagosan 55 %-kal növelheti a spermiumok számát és 37 %-kal a mozgékonyságukat.

Baba projekt: mi gátolhatja a teherbe esést?

Forrás: Pharmaforte

Forrás: egeszsegkalauz.hu