Ezeket látta már?

Habkönnyű babák és az esti fürdés...

2011.06.10. Módosítva: 2015.11.04.

Természetesen a kisbabák még nem igazán tudnak koszosak lenni, a fürdetés azonban nagyon fontos része a napjuknak.

Általában esti szertartás, melyben szívesen részt vesz sok apuka is, miután hazaért a munkából. Ilyenkor kényeztetik szemük fényét popsikrémmel, babapúderrel. Amit már kevés édesapa tesz örömmel, az a köldökcsonk kitisztítása. Szerencsére körülbelül egy hónap alatt le is esik, azonban addig nagyon kell rá vigyázni, nehogy elfertőződjön, begennyesedjen.

Habkönnyű babák és az esti fürdés...

Megint a vízben...

Alkoholos fültisztítóval egyszerűen ki lehet tisztítani, és ez egyáltalán nem fáj a babának, esetleg annyit érez belőle, hogy egy kicsit hideg az alkohol.

A picik többsége imádja a fürdetést és egészen kicsi koruktól kezdve, gyakorlatilag lubickolnak a kiskádban vagy a fürdetővödörben. Újra az anyaméhben érzik magukat, ahol 9 hónapig vízben lebegtek és ez a legtermészetesebb közeg a számukra.

A fürdetővödör pontosan emiatt nagyszerű, mert ahogy beletesszük a csecsemőt, gyakorlatilag embriópózba kerül, ami csupa kellemes emléket idéz föl benne, a megszületése előtti időkből. A kiskád előnye, hogy nagyobb, hosszabb ideig tudja használni a baba. Ma már árulnak olyan típusokat, melyeknek az alján egy tapadó réteg van, ami segít abban, hogy megtartsuk a gyermeket.

Elég, csupán a hátának a nyaka felé eső részén megtartani a picit az egyik kezünkkel, a másikkal pedig mosdathatjuk. Létezik olyan kád is, ami egybe van építve a pelenkázóval, ez igen praktikus, mert ahol (fürdőben/gyerekszobában) fürdetjük a kicsit, ott azonnal bepelenkázhatjuk és felöltöztethetjük, nem szükséges fürdőlepedőbe bugyolálva körberohanni vele a lakást, hogy a kádtól a pelenkázóig érjünk, nehogy esetleg megfázzon a csecsemő.

Forrás: Napidoktor
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához