Ezeket látta már?

Megbízható a D-vitamin szint meghatározásara, a kereskedelemben kapható gyorsteszt? Az orvos válaszol

d-vitamin, daganat, rák, tumor

Érdekelne, hogy most hol tart a szervezetem D-vitamin fronton, de ha nem muszáj, nem fizetnék ki több tízezer forintot a vizsgálatra, amennyiben egy gyorsteszt is elég lenne.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Tisztelt Orvosok!

Kérem szépen a véleményüket, hogy mennyire megbízható a D-vitamin szint meghatározásara, a kereskedelemben kapható gyorsteszt. Korábban (2 éve) voltam endokrinológiai kivizsgáláson, akkor enyhe IR igazolódott illetve a vérből megállapított D-vitamin szintem elégtelen tartományban volt, erre kaptam 30000-es D-vit tablettát, amit 3 hónapig kellett szednem, 1 tabl/ hét.

Más ismert gond, a friss szűrővizsgálatok szerint: ciszták az emlőkben és a petefészekben ( évek óta és még mindig), de különösebb gondot, panaszt nem okoznak.

Az IR diétával rendben tartva, a korábbi panaszok, hajhullás, fáradság, édesség utáni sóvárgás megszűnt. 49 éves nő vagyok, 168/58, szedett vitamin, napi 1 D- vit (2000 NE) +K2.

Ugyanakkor érdekelne, hogy most hol tart a szervezetem D-vitamin fronton, de ha nem muszáj, nem fizetnék ki több tízezer forintot a vizsgálatra, amennyiben egy gyorsteszt is elég lenne. Ha az a teszt megbízható! Megbízható? Természetesen, amennyiben a teszt gondot mutatna, elmennék újra alaposabb kivizsgálásra. Köszönöm szépen előre is a választ!"

Az orvos válasza:

"Üdv! A D-vitamin vizsgálat kb 6 ezer forint, egyáltalán nem olyan sok, mint ahogy Ön állítja. A gyorsteszt nem igazán megbízható. Szeptembertől márciusig MINDENKINEK javasolt a D-vitamin szedése."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Miért nem jó a kalcium allergia ellen? Szakember válaszol

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

kalcium

Forrás: Vakcinainfó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához