Ezeket látta már?

Döbbenet, mit csinálnak ezek az apró élőlények éjjel az arcán!

alvás, bőratka, szex, bőrbetegség

A kutatók új, meghökkentő bejelentést tették az emberi bőrön élő atkákról.

A nyolclábú bőratkák a pórusainkban élnek, és a párkeresés reményében vándorolnak a test egyes részei között, beleértve az arcunkat és a mellkasunkat is. A Readingi Egyetem kutatói először szekvenálták az atka genomját. A tanulmány megállapította, hogy az atkák bőrünk felszínén zajló beltenyészet eredményeként felesleges sejteket bocsátanak ki magukból.

A kutatók megjegyezték, hogy a bőratkák éjszakai életmódot folytatnak, így amikor az este beköszöntével behúzzuk a függönyt, és a fejünket a párnánkra hajtjuk, az atkák felébrednek, hogy felkeressék párjukat, és szaporodjanak akár az emberi mellbimbón, akár a szempillákon. A hím atkák állítólag az emberi bőrt borító szőrszálakat használják fel arra, hogy behatoljanak a nőstényekbe. Ezeket az apró élőlényeket az emberi bőr által kiválasztott melatonin táplálja.

3 szépséghiba, amit bőratka is okozhat - olvasson tovább!

Korábban azt gondolták, hogy a bőratkáknak nincsen végbélnyílásuk, és mivel nem tudnak üríteni, ezért az életük során felhalmozódott salakanyag csak az elpusztulásuk után kerül az emberi bőrre. Korábban úgy gondolták, hogy ez különböző szem-és bőrbetegségeket okozhat. A legfrissebb tanulmány szerint a bőratkák rendelkeznek végbélnyílással, és kutatók szerint igazságtalanul hibáztatják őket olyan betegségekért, mint a szemhéjgyulladás vagy a rosacea.

Forrás: Ladbible

Forrás: shutterstock.com